Met kip, orzo, kerstomaten en komkommer verzeker je je met deze bowl van een voedzaam en lekker maaltje. Het geheim? Dat zit ’m in de harissa, die gebruikt wordt als snelle marinade voor de kipreepjes. Lekker in combinatie met een zelfgemaakte citroenyoghurt-dressing en amandelschaafsel.
Tijdens de zomer is er niets zo fijn als een snel en makkelijk recept. Zo’n recept waar je niet uren voor in de keuken hoeft te staan. Een bowl is een van de vele opties om te maken op een warme dag! Het staat vaak al in een half uur op tafel en je kan eindeloos variëren qua ingrediënten. Kip is één van de ingrediënten die je kan verwerken in zo’n bowl. Zo gaan we in deze harissa chicken bowl met orzo voor pulled chicken. Onwijs lekker en ontzettend makkelijk om te maken! Houd je wel van wat crisp? Ga dan voor deze krokante kip poké bowl. Met sushirijst, ananasblokjes, avocado en wortel julienne is dit een heerlijk fris gerecht dat je al in 20 minuten hebt gemaakt. Het geheel top je af met sriracha mayonaise, koriander en sesamzaadjes. Genieten geblazen!
Deze poké bowl met sushi rijst, groenten en kip is ook een aanrader om te maken. De basis van de poké bowl bestaat uit komkommer, mango, sojaboontjes en wortel die we compleet maken met gerookte kipfilet in reepjes. Bestrooi met wat sesamzaadjes en wasabi mayonaise om het compleet te maken. Wil je juist iets anders dan een poké bowl? Maak dan eens deze gado gado bowl met taugé, komkommer en pindasaus. Gado gado is een lekker Indonesisch groentegerecht dat we verwerken in een bowl. Wij maken het compleet met een zelfgemaakte pindasaus en cassave.
Wil je iets anders dan kip? Ontdek dan één van onze vele bowl recepten, kies je favoriet en ga aan de slag. Perfect voor de vraag: Wat eten we vandaag?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment