Harissa Bowl Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Harissa chicken bowl met orzo

Met kip, orzo, kerstomaten en komkommer verzeker je je met deze bowl van een voedzaam en lekker maaltje. Het geheim? Dat zit ’m in de harissa, die gebruikt wordt als snelle marinade voor de kipreepjes. Lekker in combinatie met een zelfgemaakte citroenyoghurt-dressing en amandelschaafsel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept harissa chicken bowl met orzo

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Giet af.
2
Kook de kippendijen gaar in de kippenbouillon in ongeveer 10 min. en giet af. Check of de kip gaar is door een stuk open te snijden. Is de kip nog rosé? Laat het langer koken in de kippenbouillon. Pluk de kip in reepjes met twee vorken, doe samen met de harissa in een kom en mix goed door elkaar. Zet koel tot gebruik.
3
Halveer ondertussen de kerstomaten en was de spinazie. Haal de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in halve maantjes.
4
Doe de Griekse yoghurt in een kommetje. Rasp de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en voeg toe. Breng op smaak met wat zout en roer goed.
5
Toast het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot de stukjes een mooi bruin kleurtje krijgen. Houd de pan goed in de gaten en roer regelmatig met een houten lepel, het schaafsel kan snel verbranden. Ris de blaadjes van de dille.
6
Verdeel de orzo over de borden, gevolgd door de kerstomaten, kip, spinazie en komkommer. Garneer met de citroenyoghurt, amandelschaafsel en dille en serveer.

Heerlijke bowls met kip!

Tijdens de zomer is er niets zo fijn als een snel en makkelijk recept. Zo’n recept waar je niet uren voor in de keuken hoeft te staan. Een bowl is een van de vele opties om te maken op een warme dag! Het staat vaak al in een half uur op tafel en je kan eindeloos variëren qua ingrediënten. Kip is één van de ingrediënten die je kan verwerken in zo’n bowl. Zo gaan we in deze harissa chicken bowl met orzo voor pulled chicken. Onwijs lekker en ontzettend makkelijk om te maken! Houd je wel van wat crisp? Ga dan voor deze krokante kip poké bowl. Met sushirijst, ananasblokjes, avocado en wortel julienne is dit een heerlijk fris gerecht dat je al in 20 minuten hebt gemaakt. Het geheel top je af met sriracha mayonaise, koriander en sesamzaadjes. Genieten geblazen!

Deze poké bowl met sushi rijst, groenten en kip is ook een aanrader om te maken. De basis van de poké bowl bestaat uit komkommer, mango, sojaboontjes en wortel die we compleet maken met gerookte kipfilet in reepjes. Bestrooi met wat sesamzaadjes en wasabi mayonaise om het compleet te maken. Wil je juist iets anders dan een poké bowl? Maak dan eens deze gado gado bowl met taugé, komkommer en pindasaus. Gado gado is een lekker Indonesisch groentegerecht dat we verwerken in een bowl. Wij maken het compleet met een zelfgemaakte pindasaus en cassave.

Wil je iets anders dan kip? Ontdek dan één van onze vele bowl recepten, kies je favoriet en ga aan de slag. Perfect voor de vraag: Wat eten we vandaag?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via