Print opties

Sluiten

Harissa chicken bowl met orzo

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Giet af.
2
Kook de kippendijen gaar in de kippenbouillon in ongeveer 10 min. en giet af. Check of de kip gaar is door een stuk open te snijden. Is de kip nog rosé? Laat het langer koken in de kippenbouillon. Pluk de kip in reepjes met twee vorken, doe samen met de harissa in een kom en mix goed door elkaar. Zet koel tot gebruik.
3
Halveer ondertussen de kerstomaten en was de spinazie. Haal de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in halve maantjes.
4
Doe de Griekse yoghurt in een kommetje. Rasp de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en voeg toe. Breng op smaak met wat zout en roer goed.
5
Toast het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot de stukjes een mooi bruin kleurtje krijgen. Houd de pan goed in de gaten en roer regelmatig met een houten lepel, het schaafsel kan snel verbranden. Ris de blaadjes van de dille.
6
Verdeel de orzo over de borden, gevolgd door de kerstomaten, kip, spinazie en komkommer. Garneer met de citroenyoghurt, amandelschaafsel en dille en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.