Hartige vistaart
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Hartige vistaart

Deze hartige vistaart combineert een romige ragout met zeevruchten met een krokant laagje bladerdeeg. Het is een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat heerlijk is voor een doordeweekse avond, maar ook om je gasten mee te verrassen in het weekend!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept hartige vistaart

Kookmodus
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°. Laat de zeevruchten mix ontdooien. Verwarm 15 gr ongezouten roomboter in een grote, ovenbestendige pan op middelhoog vuur en bak hier de zeevruchten in 5 min. gaar. Haal de zeevruchten uit de pan.
2
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Snijd de selderij in kleine bokjes. Bak de ui en knoflook in het vocht van de zeevruchten op middelhoog vuur 3 min. Voeg de wortel en selderij toe en bak 3 min. mee. Voeg de erwten en maïs toe. Roer goed door.
3
Smelt in een klein pannetje de overige ongezouten roomboter op middelhoog vuur. Voeg de tarwebloem toe en roer door totdat er een papje ontstaat. Voeg de visbouillon en kookroom toe en blijf roeren totdat de saus indikt. Schenk dit bij de groenten en roer goed door. Voeg de zeevruchten toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de dille fijn en voeg toe.
4
Snijd de bladerdeeg vellen in 4 vierkantjes. Leg deze op de vistaart vulling. Plaats de pan in de oven en bak de hartige vistaart 30 min tot het bladerdeeg goudbruin kleurt. Zet eventueel de oven de laatste 5 min. op grillstand. Haal de vistaart uit de oven en laat 5 min. afkoelen alvorens te serveren.

Aan de slag met hartige taarten

Beantwoord jij wel eens de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ met een hartige taart? Hartige taarten zijn een echte alleskunner in de keuken. Ze zijn eenvoudig aan te passen aan je eigen smaak, geschikt voor elke gelegenheid en bieden een perfecte balans tussen hartigheid en vullende ingrediënten. Of je nu een lunch, diner of borrelhapje op tafel wilt zetten, dit ovengerecht is altijd een goed idee.

De basis van een hartige taart bestaat meestal uit bladerdeeg of filodeeg. Dit wordt in een vorm geplaatst en gevuld met een mix van eieren, room en diverse ingrediënten zoals groenten, vlees of kaas. Na een korte baktijd in de oven ontstaat een krokante korst met een zachte, smaakvolle vulling.

Er zijn talloze populaire varianten van hartige taarten. Een van de bekendste is de quiche Lorraine, een Franse klassieker met spekjes en kaas, een onwijs makkelijk recept om te maken. Voor een vegetarische twist is de quiche met spinazie en feta een aanrader. Liefhebbers van zeevruchten kunnen genieten van een taart met zalm en prei, terwijl een variant met kip en champignons zorgt voor een hartige maaltijd met een vleugje comfort food.

Seizoensgebonden hartige taarten zijn ook een hit. Denk aan een lekker recept als hartige taart met pompoen, geitenkaas en walnoten, of een zomerse versie met tomaat, basilicum en mozzarella. Wil je iets anders proberen? Ga voor een hartige taart met Aziatische invloeden, gevuld met sojasaus, kip en lente-ui. Of maak een Mexicaanse variant met gehakt, maïs en jalapeños. Voor een koolhydraatarme optie kan je de bodem vervangen door een laagje courgette- of bloemkoolplakjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Schaaldieren
  • Weekdieren
  • Sulfiet
  • Ei
  • Vis
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?