Verwarm de oven voor op 200°. Laat de zeevruchten mix ontdooien. Verwarm 15 gr ongezouten roomboter in een grote, ovenbestendige pan op middelhoog vuur en bak hier de zeevruchten in 5 min. gaar. Haal de zeevruchten uit de pan.
2
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Snijd de selderij in kleine bokjes. Bak de ui en knoflook in het vocht van de zeevruchten op middelhoog vuur 3 min. Voeg de wortel en selderij toe en bak 3 min. mee. Voeg de erwten en maïs toe. Roer goed door.
3
Smelt in een klein pannetje de overige ongezouten roomboter op middelhoog vuur. Voeg de tarwebloem toe en roer door totdat er een papje ontstaat. Voeg de visbouillon en kookroom toe en blijf roeren totdat de saus indikt. Schenk dit bij de groenten en roer goed door. Voeg de zeevruchten toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de dille fijn en voeg toe.
4
Snijd de bladerdeeg vellen in 4 vierkantjes. Leg deze op de vistaart vulling. Plaats de pan in de oven en bak de hartige vistaart 30 min tot het bladerdeeg goudbruin kleurt. Zet eventueel de oven de laatste 5 min. op grillstand. Haal de vistaart uit de oven en laat 5 min. afkoelen alvorens te serveren.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.