Print opties

Sluiten

Havermout wafels met aardbeien

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm het wafelijzer voor. Meng in een kom het havermoutmeel met de vanillesuiker en het bakpoeder. Meng in een andere kom de melk met de eieren en het vanille-extract en klop dit los. Meng het melk-eimengsel dan door het havermoutmeel.
2
Vet het wafelijzer in met olie of bakspray. Giet een kleine hoeveelheid van het beslag in het wafelijzer. Dit kan met behulp van een soeplepel of ijsschep, afhankelijk van de gewenste grootte.
3
Bak de wafels ongeveer 5 tot 8 min. tot ze mooi goudbruin van kleur zijn. Dit kan verschillen per wafelijzer. Open het ijzer zeker de eerste 4 minuten niet, dan zal het beslag namelijk nog vloeibaar zijn en trek je de wafel kapot!
4
Serveer de wafels met een eetlepel aardbeienjam en verse aardbeien.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.