Zalm, kabeljauw, kibbeling, we hebben het allemaal wel eens op. Maar heb je wel eens gehoord van heekfilet? Een zachte, smaakvolle witvis die in elk gerecht makkelijk te verwerken is. Serveer met pastinaakpuree, een zelfgemaakte knoflook-citroendressing en knapperige little gem.
Op zoek naar een stukje vis dat iedereen wel lekker gaat vinden? Dan zit je met heekfilet goed! Het wat onbekende visje is een goed alternatief voor kabeljauw. Waar kabeljauw een duidelijke en stevige structuur heeft, is heekfilet veel zachter van structuur. Het is ook een wat kleinere vis dan kabeljauw en vaak ook een stuk dunner. Hierdoor heeft heekfilet een korte bereidingstijd. De witvis werd vroeger gerekend tot de familie van de kabeljauwachtige, maar sinds de 19e eeuw is het een aparte familie. Je kunt het lekker bakken, stomen, frituren of zoals in dit recept grillen. Heekfilet heeft een subtiele, niet overheersende smaak en is daarom perfect te combineren met pastinaakpuree en een frisse knoflook-citroendressing. Vergeet niet little gem toe te voegen voor een knapperige twist. Little gem is een kleine variant van Romaine of Romaanse sla en is net zo fris en zit boordevol van smaak!
Wil je wat extra groenten binnenkrijgen? Maak dan eens aardappelpuree met pastinaak, een vergeten groente. Het zorgt voor een nog romigere puree en ook de moeilijke eters onder ons genieten van de puree. Probeer het te combineren met een visje als heekfilet of zalm. Probeer naast dit recept ook eens pastinaakpuree met gemarineerde kastanjechampignons in sojasaus en tijm. De zalm wordt gebakken in deze marinade en geeft een Aziatische twist aan het gerecht.
Eet je geen vis? Maak dan deze aubergine schnitzel en serveer met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes. Aubergines hebben een vlezige textuur en zijn daarom ideaal om als vleesvervanger te gebruiken. Ook lekker: pastinaakpuree met snelle paddenstoelenstoof. Dit gerecht staat binnen een half uurtje op tafel.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment