Print opties

Sluiten

Heekfilet met knoflook-citroendressing en little gem

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in blokjes van 2 cm. Zet in een pan net onder water. Kook de aardappelen en pastinaak in 15 min. gaar.
2
Pel ondertussen de knoflook en hak fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes. Rasp de schil van de rest van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Pluk de peterselie en hak fijn.
3
Meng de knoflook, citroenrasp, citroensap, peterselie, de vissaus en de helft van de olijfolie tot een dressing.
4
Pel de ui en snijd in ringen. Breng een klein laagje water aan de kook. Giet dit over de uienringen, laat 1 min. staan en giet het water af.
5
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 3 min. per kant.
6
Halveer ondertussen de little gem in de lengte. Gril de little gem 2 min. op de snijkant.
7
Giet de aardappelen en pastinaak af. Pureer met een pureestamper. Voeg de roomboter en melk toe en roer goed door.
8
Verdeel de pastinaakpuree over de borden. Serveer de heek en little gem op de puree. Verdeel de knoflook-citroendressing over de heek en little gem. Maak het gerecht af met de rode ui ringen en serveer met een partje citroen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.