In samenwerking met:
Pastinaakpuree Met Gemarineerde Kastanjechampignons 3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pastinaakpuree met gemarineerde kastanjechampignons

Gemarineerde kastanjechampignons in sojasaus en tijm, zalm die gebakken wordt in deze marinade en een puree van aardappel én pastinaak. Een heerlijke maaltijd! De ‘vergeten groente’ pastinaak brengen we nieuw leven in, want het is ontzettend zonde dat er vandaag de dag zo weinig mee gekookt wordt. Wist je dat pastinaak vroeger een zeer geliefde groente was? Gelukkig laten we het weer in steeds meer gerechten terugkomen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pastinaakpuree met gemarineerde kastanjechampignons

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Schil de pastinaak en aardappelen, snijd in stukken van 3 cm en spoel af. Zet de pastinaak en aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook in 15 min. gaar.
2
Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakken. Ris de blaadjes van de tijm en meng deze door de sojasaus. Voeg hier de kastanjechampignons aan toe en laat 5 min. marineren.
3
Verhit een pan met de zonnebloemolie en bak de kastanjechampignons en marinade 3 min. Plaats vervolgens de zalm met de huidkant naar beneden in de pan en bak deze in 7 min.
4
Giet de pastinaak en aardappelen af en stamp tot een grove puree.
5
Serveer de pastinaakpuree met de zalm en kastanjechampignons.

Wat is pastinaak en wat kun je ermee?

Pastinaak is een wortelgroente die enigszins lijkt op wortelen, maar dan met een licht zoete, nootachtige smaak. Het heeft een crème-witte kleur en een taps toelopende vorm. Pastinaak kan op verschillende manieren worden gebruikt in de keuken. Kies er bijvoorbeeld voor om pastinaakpuree te maken zoals in dit recept van DekaMarkt of ga voor geroosterde pastinaak. Snijd de pastinaak in grove stukjes en rooster in de oven met olijfolie, zout en eventueel andere kruiden naar smaak. Een heerlijk bijgerecht! In dit recept voor geroosterde groenten met een Indonesische twist hebben we ook pastinaak verwerkt. De zelfgemaakte pindasaus voegt een Indonesische twist toe aan dit gerecht. Serveer er een lekker stuk vlees bij en je hebt een lekkere maaltijd.

Van pastinaak kun je ook heel goed soep maken. Een heel simpel recept is pastinaak in stukjes snijden en dit samen met ui, knoflook en bouillon koken tot de pastinaak zacht is. Pureer het mengsel vervolgens tot een gladde soep, breng op smaak met zout en peper en voeg er eventueel room aan toe. Smullen!

Ook kun je van pastinaak heerlijke chips maken. Snijd of schaaf de pastinaak in dunne plakjes, meng met olijfolie en rooster het in de oven. In dit recept voor groentechips met rozemarijnzout hebben we chips gemaakt van zoete aardappel, pastinaak, wortelen en rode bieten. Zo kun je verantwoord genieten van chips als tussendoortje. Wat wil je nog meer?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via