Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Paddenstoelenlasagne met saucijs

Hét comfortfood bij uitstek: lasagne! En daarnaast is het ook nog eens een van de populairste pastasoorten die er is. Ga aan de slag met deze paddenstoelenlasagne met saucijs en maak af met een heerlijke laag Pecorino kaas.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept paddenstoelenlasagne met saucijs

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 15min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snijd in kwart ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Ris de rozemarijn van de takjes en hak fijn.
2
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de paddenstoelen en rozemarijn toe en laat 4 min. mee bakken.
3
Snijd intussen de saucijs door de helft en knijp het vlees eruit. Voeg het vlees toe aan de paddenstoelen en laat 5 min. mee bakken.
4
Smelt voor de bechamelsaus de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de bloem en nootmuskaat toe en roer tot een stevig papje. Voeg de melk toe en roer het geheel goed door. Breng rustig, al roerend aan de kook.
5
Houd een kwart van de bechamelsaus apart. Voeg de rest van de saus bij de paddenstoelen en breng op smaak met peper en zout.
6
Verdeel een kwart van de bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek dit met lasagnebladen. Schep een kwart van de paddenstoelen op de lasagnebladen. Bedek de paddenstoelen weer met lasagnebladen. Bouw zo de rest van de lasagne verder op en eindig met lasagnebladen.
7
Verdeel de apart gehouden bechamelsaus over de bovenste lasagnebladen. Rasp de pecorino en strooi over de lasagne. Bak de lasagne 35 tot 40 min. in de oven.

Tip: Heb je minder tijd? Gebruik dan kant-en-klare bechamelsaus en verse lasagnebladeren. Dat scheelt al gauw 10 min. bereidingstijd en 15 min. oventijd.

De basis van dit recept: paddenstoelen

Paddenstoelen spelen al een lange tijd een belangrijke rol in de Italiaanse keuken. Vandaar dat je dit ingrediënt op iedere menukaart van een Italiaans restaurant terug ziet komen in meerdere gerechten. Vroeger werden paddenstoelen gezien als een luxe product, maar vandaag de dag geniet iedereen ervan. En wij ook met dit recept voor paddenstoelenlasagne met bechamelsaus!

Ook lekker: deze Italiaanse paddenstoelen arancini. Deze risottoballetjes zijn gevuld met een paddenstoelen mix en mozzarella. Extra lekker met een pestodip! Of probeer deze tagliatelle met paddenstoelenroomsaus. Door de verschillende paddenstoelen krijgt dit vegetarische recept een volle smaak.

Benieuwd naar nog meer Italiaanse recepten? Neem een kijkje op onze receptenpagina en ga aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Pasta
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via