Hét comfortfood bij uitstek: lasagne! En daarnaast is het ook nog eens een van de populairste pastasoorten die er is. Ga aan de slag met deze paddenstoelenlasagne met saucijs en maak af met een heerlijke laag Pecorino kaas.
Tip: Heb je minder tijd? Gebruik dan kant-en-klare bechamelsaus en verse lasagnebladeren. Dat scheelt al gauw 10 min. bereidingstijd en 15 min. oventijd.
Paddenstoelen spelen al een lange tijd een belangrijke rol in de Italiaanse keuken. Vandaar dat je dit ingrediënt op iedere menukaart van een Italiaans restaurant terug ziet komen in meerdere gerechten. Vroeger werden paddenstoelen gezien als een luxe product, maar vandaag de dag geniet iedereen ervan. En wij ook met dit recept voor paddenstoelenlasagne met bechamelsaus!
Ook lekker: deze Italiaanse paddenstoelen arancini. Deze risottoballetjes zijn gevuld met een paddenstoelen mix en mozzarella. Extra lekker met een pestodip! Of probeer deze tagliatelle met paddenstoelenroomsaus. Door de verschillende paddenstoelen krijgt dit vegetarische recept een volle smaak.
Benieuwd je benieuwd naar meer lasagne recepten of andere Italiaanse recepten? Neem een kijkje op onze receptenpagina en ga aan de slag!
Een saucijs is een langwerpige worst gemaakt van gehakt vlees, meestal varkensvlees. De vulling kan op smaak worden gebracht met kruiden en specerijen, zoals peper, nootmuskaat, tijm en koriander.
De baktijd van een saucijs kan variëren afhankelijk van de grootte en het type vlees. Over het algemeen moet een varkenssaucijs ongeveer 12-15 minuten. Een worst van rundergehakt heeft ongeveer 15-20 minuten nodig.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment