Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Paddenstoelenlasagne met saucijs

Hét comfortfood bij uitstek: lasagne! En daarnaast is het ook nog eens een van de populairste pastasoorten die er is. Ga aan de slag met deze paddenstoelenlasagne met saucijs en maak af met een heerlijke laag Pecorino kaas.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept paddenstoelenlasagne met saucijs

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snijd in kwart ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Ris de rozemarijn van de takjes en hak fijn.
2
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de champignons en rozemarijn toe en laat 4 min. mee bakken.
3
Snijd ondertussen de saucijs door de helft en knijp het vlees eruit. Voeg het vlees toe aan de paddenstoelen en laat 5 min. mee bakken.
4
Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de bloem en nootmuskaat toe en roer tot een stevig papje. Voeg de melk toe en roer het geheel goed door. Breng rustig en al roerend aan de kook tot de bechamelsaus begint te bubbelen.
5
Houd een kwart van de bechamelsaus apart. Meng de rest van de saus door de paddenstoelen en breng eventueel op smaak met peper en zout.
6
Verdeel een kwart van het paddenstoelenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek dit met lasagnebladeren. Schep een kwart van de paddenstoelen op de lasagnebladeren. Bedek dit weer met lasagnebladeren. Bouw zo de rest van de lasagne verder op. Verdeel de achtergehouden bechamelsaus over de bovenste lasagnebladeren.
7
Rasp de Pecorino en strooi over de lasagne. Bak de lasagne 35 tot 40 min. in de oven.

Tip: Heb je minder tijd? Gebruik dan kant-en-klare bechamelsaus en verse lasagnebladeren. Dat scheelt al gauw 10 min. bereidingstijd en 15 min. oventijd.

De basis van dit recept: paddenstoelen

Paddenstoelen spelen al een lange tijd een belangrijke rol in de Italiaanse keuken. Vandaar dat je dit ingrediënt op iedere menukaart van een Italiaans restaurant terug ziet komen in meerdere gerechten. Vroeger werden paddenstoelen gezien als een luxe product, maar vandaag de dag geniet iedereen ervan. En wij ook met dit recept voor paddenstoelenlasagne met bechamelsaus!

Ook lekker: deze Italiaanse paddenstoelen arancini. Deze risottoballetjes zijn gevuld met een paddenstoelen mix en mozzarella. Extra lekker met een pestodip! Of probeer deze tagliatelle met paddenstoelenroomsaus. Door de verschillende paddenstoelen krijgt dit vegetarische recept een volle smaak.

Benieuwd je benieuwd naar meer lasagne recepten of andere Italiaanse recepten? Neem een kijkje op onze receptenpagina en ga aan de slag!

Wat is een saucijs?

Een saucijs is een langwerpige worst gemaakt van gehakt vlees, meestal varkensvlees. De vulling kan op smaak worden gebracht met kruiden en specerijen, zoals peper, nootmuskaat, tijm en koriander.

Hoe lang moet een saucijs bakken?

De baktijd van een saucijs kan variëren afhankelijk van de grootte en het type vlees. Over het algemeen moet een varkenssaucijs ongeveer 12-15 minuten. Een worst van rundergehakt heeft ongeveer 15-20 minuten nodig.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Pasta
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via