Print opties

Sluiten

Kaneelcake met sinaasappelfrosting

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2
Mix de boter, basterdsuiker en het zout in een mengkom goed door elkaar met een mixer. Voeg de eieren, tijdens het mixen, één voor één toe. Voeg, wanneer het beslag glad is, de bloem, bakpoeder en 4/5 van de kaneel toe. Meng tot een glad beslag.
3
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak de cake 60 min. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
4
Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel en de limoen. Meng de roomkaas met poedersuiker, het sap van ½ sinaasappel, ¾ van de sinaasappelrasp en de limoenrasp. Verdeel de frosting over de bovenkant van de cake en garneer met de overige sinaasappelrasp en kaneel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.