Hoewel je denkt dat kapsalon kebab zijn oorsprong vindt in Turkije, is niets minder waar! Dit populaire fastfoodgerecht vindt zijn oorsprong in Rotterdam, waar het in 2004 werd bedacht door een kapper genaamd Nathaniël Gomes. Het gerecht bestaat uit een goddelijke combinatie van friet, döner kebab, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus. Wat ons betreft hét guilty pleasure food voor in het weekend!
Je hebt vast wel eens in je leven kebab gegeten. Of het nu was na een avondje dansen in de club of op een dag wanneer je toe was aan comfort food, kebab is altijd een goed idee. Niet zo gek dus dat kebab een ontzettend populair gerecht is. Wist je dat je het ook heel gemakkelijk zelf kan maken? Het enige wat je moet doen is gekruid lams-, kip- of kalfsvlees braden en vervolgens serveren hoe jij het wilt. Zo gaan we in dit recept voor kapsalon kebab, waarbij we de kebab serveren op friet en aftoppen met gesmolten kaas, ijsbergsla, frisse komkommer en tomaten en natuurlijk knoflooksaus. Een combinatie waar je geen genoeg van krijgt! Wil je liever een variant zonder vlees? Probeer dan eens de loaded ovenfriet met plantaardige kebab. Een smaakvolle variant die geheel plantaardig is dankzij de kebab van Karma Kebab. Lekker voor het diner, maar ook leuk om te serveren bij de borrel!
Kebab kan je ook serveren op een broodje! Zo kan je er tijdens de lunch van genieten, maar ook als het diner werkt een broodje kebab vullend. Kies als basis voor Turks brood, bak het vlees met kebabkruiden gaar en beleg het broodje met rode ui, komkommer, tomaten, kebab en ijsbergsla. Het geheel top je natuurlijk af met wat knoflooksaus en sambal. Wees vooral niet te voorzichtig, want de knoflooksaus en sambal maken het broodje nóg lekkerder.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment