Kebab Wrap Spiesjes2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Kebab wrap spiesjes

Wil jij eens een keer wat verrassends op tafel zetten? Ga dan voor deze kebab wrap spiesjes! Mals gekruid gehakt wordt gecombineerd met gegrilde groenten als knoflook, witte ui en paprika en geserveerd met een frisse yoghurt dressing. Lekker voor een comfort food avond of voor bij de barbecue.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Kebab wrap spiesjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en hak de knoflook en ui fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en hak fijn. Hak de peterselie en dille fijn. Meng het gehakt met knoflook, ui, paprika, paprikapoeder, komijnpoeder, wat peper en zout, ½ van de peterselie en ½ van de dille.
2
Snijd de wraps in vierkantjes. Besmeer op elke wrap een laag van het gehaktmengsel. Zorg ervoor dat het mooi egaal verdeeld is tot aan de randjes. Stapel de vierkante wraps op elkaar en snijd in vier stroken. Kantel deze stroken en leg ze tegen elkaar aan. Steek vier prikkers hierin en snijd weer in 4 stroken.
3
Gril de kebab wrap spiesjes in een grillpan in 8–10 min. rondom gaar en goudbruin.
4
Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de overige dille en breng op smaak met peper en zout. Garneer de kebab spiesjes met de overige peterselie en serveer met de dressing.

Tip: ga je een avondje barbecueën? De kebab wrap spiesjes kan je ook gemakkelijk bereiden op de barbecue!

Onmisbaar bij een avondje barbecueën: heerlijke kleurrijke spiesjes

Je kan natuurlijk kiezen voor kant-en-klare spiesjes uit de supermarkt, maar hoe leuk én lekker is het om ze zelf te maken? Zo kan je alle kanten op, van kleurrijke groenten spiesjes tot gemarineerde kip, garnalen of zalm spiesjes. Rijg alle ingrediënten aan hittebestendige stokjes en grillen maar! Je kan kiezen voor metalen prikkers, maar je kan ook houten prikkers gebruiken. Zorg ervoor dat je de houten prikkers minimaal 2 uur voor ze op de grill gaan in water laat weken. Op deze manier branden de houten prikkers niet aan.

Heb je nou geen idee wat je voor spiesjes moet maken? We hebben genoeg receptinspiratie voor je! Zo zijn deze kebab wrap spiesjes een verrassend recept die zeker in de smaak gaat vallen. Ze zijn lekker van smaak en ze zien er ook nog eens lekker uit. Ook lekker om te maken zijn deze spicy halloumi spiesjes. Gekruid met een pittige honing marinade is elke hap genieten. Serveer de spiesjes met een frisse spinaziesalade vol kleur en crunch en je maaltijd is compleet! Een andere aanrader om te maken is shashlicks. In dit recept gaan we voor shaslicks met Libanees brood en knoflooksaus. De varkenshaas marineren we en de spiezen maken we compleet met paprika. Serveer met Libanees brood en een romige knoflooksaus voor en volwaardige maaltijd. Benieuwd naar alle spiesjes? Ontdek meer smaakvolle gerechten op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via