In samenwerking met:
Shashlicks met Libanees brood en knoflooksaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Shashlicks met Libanees brood en knoflooksaus

Toe aan een lichte en makkelijke maaltijd? Kijk niet verder, probeer deze shashlicks met Libanees brood en knoflooksaus! De shashlicks maken we van gemarineerde varkenshaas en paprika, geserveerd op Libanees platbrood en een heerlijke, romige knoflooksaus.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept shashlicks met libanees brood en knoflooksaus

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180C en week de satéstokken in lauwwarm water.
2
Pel de ui en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de paprika door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken van 2 cm
3
Snijd de varkenshaas in stukken van 2 cm en marineer deze 10 min. met Verstegen Mix voor Marinade en de helft van de olie. Rijg de varkenshaas met de paprika en ui aan de satéprikkers, zodat er een shashlick ontstaat.
4
Verwarm een pan met de resterende olijfolie en bak de shashlicks in 8 min. goudbruin en gaar.
5
Bak ondertussen het Libanees brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pluk de peterselie.
6
Serveer de shashlicks met de knoflooksaus, het Libanese brood en peterselie.

Tip: vervang de varkenshaas door halloumi en aubergine wanneer je een vegetarische variant wilt. Marineer de aubergine met 1 tl Verstegen Mix voor Marinade. Rijg dit aan een satéprikker en bak de spiesjes in 8 minuten rondom goudbruin en gaar.

Verschillende variaties van de shaslick

Shaslick, ook bekend als shashlik, is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Centraal-Azië en delen van het Midden-Oosten. Het wordt vaak beschouwd als een vorm van kebab en bestaat uit stukjes vlees (meestal lam, maar soms ook rundvlees, varken of kip) die worden gemarineerd en vervolgens aan spiesjes worden geregen. De spiesjes worden traditioneel gegrild boven houtskool, wat bijdraagt aan de kenmerkende smaak van shaslick.

De naam “shashlik” is afgeleid van het Perzische woord “shish” dat “spies” betekent, en het Turkse woord “lik” dat “vlees” betekent. Het gerecht heeft zich verspreid naar verschillende delen van de wereld en heeft verschillende variaties. In Centraal-Azië is shaslick een populaire maaltijd die vaak wordt geserveerd met platbrood, verse kruiden en soms rijst of salade.

Naast shaslick zijn er ook andere gerechten die populair zijn in de regio. Plov, ook wel bekend als pilaf, is een rijstgerecht dat vaak wordt bereid met vlees (meestal lam), groenten, specerijen en soms gedroogde vruchten. Het is een stevig gerecht dat vaak wordt geserveerd tijdens speciale gelegenheden. Manty is een ander bekend gerecht dat lijkt op dumplings. Het zijn gevulde deegpakketjes, meestal met vlees (rundvlees of lam) en uien, en worden gestoomd of gekookt en geserveerd met zure room.

Ben je opzoek naar een snelle maar vooral lekkere maaltijd? Deze heerlijke kippendij shoarma op Turks brood, citroenmayonaise en salade staat al binnen 30 minuten op tafel. Of ga voor deze vegan kapsalon met oesterzwamshoarma, oesterzwammen zijn perfecte vleesvervangers.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via