Kidsproof Volkoren Pastasalade
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kidsproof volkoren pastasalade

Eens iets anders meegeven in plaats van brood voor lunch? Dan is deze pastasalade met volkoren penne ideaal voor de kids om mee te nemen naar school! Gevuld met lekker veel groente en een smaakvolle dressing zal het zeker een hit worden.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kidsproof volkoren pastasalade

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking, spoel daarna koud met koud water en laat goed uitlekken.
2
Snijd de paprika in halve reepjes. Snijd de komkommer over de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in reepjes. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Laat de mais uitlekken.
3
Schenk de witte wijnazijn in een grote kom en meng dit met de mosterd, honing en Italiaanse kruiden. Schenk rustig en al roerend de olijfolie erbij. Breng de dressing op smaak met een snufje zout.
4
Meng de pasta, paprika, komkommer, cherrytomaatjes, mais en veldsla en breng het op smaak met de dressing.
5
Rasp wat Parmezaanse kaas over de pastasalade en maak het af met een aantal blaadjes basilicum.

Tip: Zijn je kinderen echte alleseters en houden ze van wat intensere smaken? Voeg dan olijfjes, ui, kappertjes of feta toe en blijf lekker variëren met deze basissalade.

Volkoren vs wit

De meeste pasta die in de winkel te koop is, is gemaakt op basis van wit tarwebloem. Dit is tarwemeel waar de zemelen (de jasjes van de graankorrel) zijn uit gezeefd. Maar in die zemelen zitten nou juist de meeste voedingsstoffen, zoals B-vitamines en mineralen. Om deze reden is volkoren pasta en volkoren brood een gezondere keuze, omdat die voedingsstoffen daar nog wel in zitten.

Meer recepten voor pastasalades

Pastasalades zijn vaak makkelijke en snelle recepten. Je kunt een pastasalade maken met een restje pasta van de dag ervoor en verrijken met andere producten uit je koelkast. Maak bijvoorbeeld ook eens onze pastasalade to go, de Griekse pastasalade of geef je pastasalade eens een zoete twist met een lekkere peer erdoor in de frisse Italiaanse pastasalade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via