In samenwerking met:
Kippendij Shoarma Op Turks Brood, Citroen Mayonaise En Salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kippendij shoarma op Turks brood, citroenmayonaise en salade

Op zoek naar een lekkere, maar ook snelle maaltijd? Deze heerlijke shoarma van kippendij op Turks brood staat al na een halfuurtje op tafel! Serveer met een lichte salade van veldsla, tomaat en komkommer. De citroenmayonaise in het gerecht zorgt voor een extra zuurtje en maakt het gerecht minder zwaar.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kippendij shoarma op turks brood, citroenmayonaise en salade

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kippendij in reepjes en marineer deze voor 10 min. met de Verstegen Mix voor Shoarma.
2
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en meng dit door de mayonaise.
3
Halveer de cherrytomaten en schaaf de komkommer in linten met een kaasschaaf. Meng dit met de veldsla en de olijfolie.
4
Verwarm een pan met de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Pel en hak de knoflook fijn en bak in 3 min. glazig. Voeg de kippendij toe en bak deze in 8 min. goudbruin en gaar.
5
Bak het Turks brood af in de voorverwarmde oven volgens de beschrijving op de verpakking.
6
Snijd het Turks brood in 4 stukken en verdeel hier de citroenmayonaise over. Schep de kippendij shoarma op het brood en serveer met de salade.

Variatietip: Vervang voor de vegetarische optie de kippendij shoarma door vegetarische kipstuckjes. Marineer deze met de Verstegen Mix voor Shoarma en bak 5 min. totdat ze goudbruin zijn.

Heerlijke recepten met Turks brood

Turks brood is een luchtig plat brood, met een dunne, krokante korst. Turks brood kun je heerlijk vullen, maar ook gebruiken als hamburgerbroodje of bij de borrel met verschillende lekkere smeersels. Een aanrader met Turks brood is dit gevuld Turks brood recept, gevuld met paprika en maïs. Een goed vullende vegetarische maaltijd! Ook lekker met Turks brood zijn deze hamburgers met yoghurtsaus, rode ui en veldsla. Eet de hamburgers met mini Turkse broodjes, of snijd een groot Turks brood in puntjes. Heerlijke variatie op de normale hamburgerbroodjes!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via