Op zoek naar iets lekkers om te serveren bij rood vlees of kip? Maak deze klassieke cranberrycompote! Je kan de compote gemakkelijk een dag van tevoren klaarmaken en op het moment zelf (warm of koud) serveren bij het vlees. Een echte aanrader!
Serveertip: serveer de cranberrycompote bij de hele kip met sinaasappel-honingglazuur. Deze klassieke compote past perfect bij de kip! De combinatie van cranberry, sinaasappel en honing is overheerlijk.
Tip: maak de compote een dag van tevoren, zodat je de dag zelf genoeg tijd hebt om andere gerechten te bereiden.
Compote is een gerecht dat bestaat uit stukjes fruit die zachtjes worden gekookt in een suikeroplossing. Het resultaat is een smeuïge, zoete substantie met behoud van de textuur van het fruit. Compote kan warm of koud worden geserveerd en wordt vaak gebruikt als bijgerecht, dessert of als vulling voor gebak.
De keuze van fruit voor compote kan variëren, enkele veelvoorkomende soorten zijn appels, peren, bessen, pruimen en perziken. De toevoeging van suiker helpt bij het conserveren van het fruit en zorgt voor een zoete smaak. Naast suiker kunnen er ook andere smaakmakers worden toegevoegd, denk aan ingrediënten als kaneel, vanille, citroensap of kruidnagel, om extra smaakdimensies te geven aan de compote.
Compote is een veelzijdig gerecht dat kan worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren en kan worden geserveerd als een eenvoudig dessert met een bolletje ijs, als vulling voor taarten of als smaakvolle toevoeging aan ontbijtgerechten zoals yoghurt of havermout.
De klassieke cranberrycompote uit dit recept is ontzettend lekker in combinatie met (hele) kip of bijvoorbeeld varkenshaas. Ook kan je compote gemaakt van diverse fruit serveren in je yoghurt of kwark, op pannenkoeken en wafels, bij romig ijs, op cheesecake of bij een luxe kaasplankje. Ook eens andere compotes proberen? Ontdek hier recepten voor pittige appelcompote en druivencompote!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment