Print opties

Sluiten

Klassieke quiche Lorraine

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 30min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Meng de roomboter, bloem, 1 ei, het water en een snufje zout en kneed tot een glad deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel water toe als het deeg te korrelig is.
2
Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast. Snijd intussen de prei in halve ringen, plaats in een zeef en spoel goed schoon.
3
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes 3 min. tot het meeste vet eruit is. Voeg de prei toe en laat 3 min. meebakken. Laat het geheel uitlekken in een zeef.
4
Rasp de Gruyère. Klop de overgebleven eieren los in een grote kom en meng met de Gruyère, kookroom en nootmuskaat. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak. Rol het deeg ongeveer 3-4 cm groter dan de quichevorm. Plaats het deeg in de vorm, druk de randen goed aan en verwijder het deeg dat over de randen valt.
6
Prik gaatjes in het deeg met een vork. Vul het deeg met bakbonen en bak het 15 min. in de oven. Verwijder de bakbonen en bak nog 5 min. in de oven.
7
Verdeel de spekjes en prei over de bodem van de quiche. Schenk het ei-room mengsel over de vulling. Bak de quiche nog 20 tot 25 min. in de oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.