In samenwerking met:
Knakworstmummie in bladerdeeg
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Knakworstmummies met bladerdeeg

Boe! Schrok jij je ook helemaal kapot van deze knakworstmummies? Deze enge, maar heerlijke knakworstjes zijn een feest om te maken én een feest voor het oog! Ga samen met de kinderen aan de slag en maak deze knakworstmummies voor Halloween.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept knakworstmummies met bladerdeeg

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Laat de knakworsten uitlekken. Snijd het bladerdeeg in repen van 1 cm.
3
Wikkel de knakworsten in met de bladerdeegreepjes. Verdeel de knakworsten over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 min. in de oven.
4
Haal de knakworstmummies uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Versier de knakworstmummies met de suikeroogjes en ketchup om bloed na te maken.

Tip: vervang voor een vegetarische variant de knakworst door vegetarische knackworst.

Pak dit jaar uit met Halloween

Al jarenlang vieren ze Halloween in verschillende delen van de wereld. In landen als Ierland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is Halloween een groot traditioneel feest en wordt het uitgebreid gevierd op 31 oktober. Kinderen verkleden zich in enge outfits, denk aan een spookje, heks of mummie, en gaan ze langs de deuren zodra het donker wordt. Hier bellen ze aan en roepen ze ‘trick or treat’, oftewel een plagerijtje of iets lekkers. Op zulke momenten hebben de bewoners heerlijke snoepjes om uit te delen aan de kinderen.

Ook in Nederland vieren mensen steeds vaker Halloween. Het is nog lang niet zo populair als in andere landen, maar ook hier verkleden kinderen zich steeds vaker en bellen ze bij mensen aan voor wat lekkers! Niet alleen kinderen, maar ook jongvolwassenen en mensen die wat ouder zijn gaan gezellig mee de straat op. Wij zijn benieuwd: heb jij al eens eerder Halloween gevierd?

Niet alleen deze knakworstmummies met bladerdeeg zijn spannende gerechten om te maken met Halloween, wat dacht je van deze spookie American pancakes? Makkelijk te maken, lekker van smaak en ook nog eens bijzonder griezelig wanneer de spookjes tevoorschijn komen. Wil je wel iets maken met Halloween, maar liever iets minder griezelig? Maak dan eens pompoenbroodjes. In plaats van een hele pompoen uit te hollen, verwerken we de pompoen in leuke pompoenbroodjes! Benieuwd hoe je deze broodjes maakt? Bekijk dan deze video en ga lekker aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via