Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
1u 45min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
4u 15min
1
Meng de gist met warm water en suiker en laat dit 10 minuten staan.
2
Breng een pan water aan de kook en kook de pompoen in 7 tot 10 minuten gaar. Giet de pompoen af en mix samen in een blender met de kaneel en kardemom, laat het geheel afkoelen.
3
Smelt de boter en mix deze met bloem, zout, het gistmengsel, pompoenpuree en de helft van de eieren in een keukenmachine met deeghaak of met de deeghaken van de mixer.
4
Ris de tijm van de takjes en voeg deze toe aan het deeg. Kneed het geheel 10 tot 15 minuten door tot een soepel deeg.
5
Besmeer een grote kom met zonnebloemolie en leg het deeg hierin. Bedek de kom met een vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer 1 tot 2 uur rijzen op een warme plek, totdat het in volume is verdubbeld.
6
Druk het deeg vervolgens plat op een met bloem bedekt oppervlak en verdeel het deeg in 12 gelijke stukken van ongeveer 70 gr. Vorm de stukken tot gladde balletjes.
7
Knip 48 stukjes keukentouw van ongeveer 30 cm. Leg twee touwtjes haaks op elkaar in de vorm van een plusteken en leg daarover diagonaal nog eens twee touwtjes. Leg nu het deegballetje in het midden en knoop alle touwtjes losjes om de deegbal. Doe dit niet te strak, anders kun je het touwtje later niet meer verwijderen. Herhaal dit voor de overige 11 broodjes.
8
Leg de deegballetjes op ongeveer 10 cm uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze nogmaals 45 minuten tot 1 uur rijzen op een warme plek bedekt met een vochtige theedoek.
9
Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
10
Klop het laatste ei los en meng dit met honing. Besmeer de gerezen broodjes dun en gelijkmatig met het eimengsel. Bak de broodjes in 20 tot 30 minuten af totdat ze goudbruin zijn.
11
Verwijder de touwtjes nadat de broodjes zijn afgekoeld. Snijd de pecannoten door de helft en steek een halve pecannoot in de bovenkant van het broodje.

Meer inspiratie

Broodkrans met camembert
Borrelhapjes & snacks
Broodkrans met camembert
50 min
Wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone
Lunch & brunch
Wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone
20 min
Broodje Zelfgemaakte Eiersalade Met Spekjes
Lunch & brunch
Broodje zelfgemaakte eiersalade met spekjes
15 min
Toast Met Guacamole En Ei
Lunch & brunch
Toast met guacamole en ei
10 min
Toast Met Rosbief En Smash Van Erwten En Edamame Bonen
Lunch & brunch
Toast met rosbief en ‘smash’ van erwten en edamame bonen
15 min
Vegan Bruschetta Met Zuurdesembrood
Lunch & brunch
Bruschetta met zuurdesembrood
10 min
Blt Sandwich Deluxe
Lunch & brunch
BLT sandwich deluxe
15 min
6x makkelijke recepten
Lunch & brunch
Toast met pesto, mozzarella en parmaham
5 min
Broodje pittige kip
Lunch & brunch
Broodje pittige kip
15 min
Broodje kruidige kip
Lunch & brunch
Broodje kruidige kip
15 min
Club Sandwich Met Avocado Biet En Kip
Lunch & brunch
Club sandwich met avocado, biet en kip
10 min
Broodje tapas kip
Borrelhapjes & snacks
Broodje tapas kip
15 min
Broodje tapas tonijn
Borrelhapjes & snacks
Broodje tapas tonijn
15 min
Broodje tapas kaas
Borrelhapjes & snacks
Broodje tapas kaas
15 min
Pita Kip Ketjap Met Muntsaus
Hoofdgerechten
Pita kip ketjap met muntsaus
20 min
Rijkelijk Belegde Desembroodjes
Lunch & brunch
Rijkelijk belegde desembroodjes
30 min
Poboys Met Krokante Kip En Koolsalade
Lunch & brunch
Po’boys met krokante kip en koolsalade
20 min
Naanbrood Met Geitenkaas En Vijgen Van Brandpunt
Lunch & brunch
Naanbrood met geitenkaas en vijgen van Brandpunt
20 min
Zomerse Sandwich Met Brie En Aardbei
Ontbijt
Zomerse sandwich met brie en aardbei
10 min
Flatbread Met Aardbeien In Limoensiroop
Lunch & brunch
Flatbread met aardbeien in limoensiroop
10 min
Kip Dragon Focaccia
Lunch & brunch
Kip-dragon focaccia
25 min
Focaccia Met Bieslook Uienringen En Asperges
Borrelhapjes & snacks
Focaccia met bieslook, uienringen en asperges
25 min
Wentelteefjes Met Lemon Curd Kokosyoghurt En Blauwe Bessen
Ontbijt
Wentelteefjes met lemon curd, kokosyoghurt en blauwe bessen
15 min
Babi Pangang Buns
Hoofdgerechten
Babi pangang buns
30 min
Borrelbrood Met Kazen Knoflook En Peterselie
Borrelhapjes & snacks
Borrelbrood met kazen, knoflook en peterselie
10 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis
Soort
Brood & Sandwiches

Gemaakt door Eatertainment

Delen via