Print opties

Sluiten

Lasagne bolognese

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met de helft van de olie.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de wortel, maak de bleekselderij schoon en snijd beiden in kleine stukjes.
3
Verhit in een koekenpan de resterende olie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de wortel en bleekselderij toe en bak tot ze zachter worden. Voeg het gehakt toe en bak rul.
4
Bak de tomatenblokjes mee. Laat zachtjes pruttelen op het laagste pitje voor 30 min. met de deksel half op de pan zodat alle smaken goed kunnen vermengen in de saus.
5
Bereid na 20 min. de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje en voeg dan de bloem toe. Klop door met een garde waardoor er een roux ontstaat. Laat 3 min. zachtjes doorkoken. Voeg al roerende de melk toe totdat er een gladde saus is ontstaan.
6
Leg twee lasagnebladen op de bodem. Voeg een schep van de tomatensaus toe, gevolgd door wat bechamelsaus. Herhaal dit proces nog een keer. Eindig met laag lasagnebladen en daarop wat bechamelsaus.
7
Top af met een laag geraspte Parmezaanse kaas en oregano en zet in de oven voor 40 min.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.