Zelf flatbread maken is een fluitje van een cent met ons gemakkelijke recept. Het enige wat je nodig hebt is wat zelfrijzend bakmeel, yoghurt, bieslook en zout. En wat liefde natuurlijk! Wij eten dit Libanese brood met zelfgemaakte lamsgehaktballetjes en gekruide groente.
Bij dit hartige gerecht is het heerlijk om onze zelfgemaakte knoflooksaus te proberen!
Wist je dat flatbread echt niet alleen maar geschikt is voor hartige gerechten? Het is ook heerlijk als zoet gerecht, zoals deze flatbread met aardbeien in limoensiroop!
Flatbread, oftewel platbrood, is Libanees brood dat meestal wordt gemaakt van meel, yoghurt en kruiden. Flatbread is vaak maar een paar millimeter dik en wordt gebruikt als wrap of om mee te dippen.
Zelfgemaakt flatbread kan je prima invriezen. Bewaar de flatbreads in een luchtdichte zak of bak. Wanneer je flatbread invriest is het nog 2 maanden houdbaar. Voor gebruik kan je ze ontdooien en in aluminiumfolie wikkelen. Verwarm ze daarna in de oven (10 minuten bij een temperatuur van 200°C).
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment