Libanees flatbread met lamsgehaktballetjes en gekruide groenten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
45 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de knoflookteentjes, ui en de helft van de muntblaadjes fijn. Meng de helft van de knoflook met de ui, munt, gehakt, ei, chilipoeder, peper, zout en gemalen koriander. Vorm 12 gelijke balletjes van het gehakt. Leg ze in een glazen ovenschaal en druppel er nog wat olie over. Laat de balletjes 20 minuten garen in de oven.
2
Verhit olie in een koekenpan. Snijd de paprika’s en aubergine in gelijke blokjes en roerbak ze 5 minuten in de hete pan. Voeg na 5 minuten de garam masala toe.
3
Meng het zelfrijzend bakmeel met 2/3 ml yoghurt, bieslook en wat zout tot een deegbal. Bestrooi het aanrecht met een klein beetje bloem en verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een flatbread en bak deze 2 minuten per kant in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
4
Meng de overgebleven yoghurt en knoflook in een apart schaaltje. Bestrijk de flatbreads met de yoghurt-knoflooksaus en schep hier de gekruide groenten en lamsgehaktballetjes op. Top het gerecht met geroosterd amandelschaafsel, de overige muntblaadjes en granaatappelpitjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.