loaded hotdog
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Bevat vlees

Loaded hotdog Asian style

Hotdogs: wij zijn er gek op! De Amerikaanse hotdog met zuurkool bijvoorbeeld is al erg lekker, maar wat dacht je van deze Aziatische variant met Tabasco® Sriracha Saus? De saus geeft de hotdog een lekkere pittige, volle smaak. Daarnaast is de sriracha saus een verrassend lekkere combinatie met de sappige runderchipolataworstjes en overheerlijke toppings, zoals rode kool en gefrituurde uitjes. Serveer daar op het einde kroepoek bij en je Asian style hotdog-feest is compleet.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept loaded hotdog asian style

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de rode kool in dunne reepjes. Pers de halve limoen en uit en meng het limoensap met de helft van de sesamolie. Voeg deze toe bij de rode kool samen met de wortel julienne. Hak de koriander fijn en voeg de helft toe, roer goed door. Houd de rest van de koriander apart voor garnering.
2
Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Verhit de resterende sesamolie in een andere koekenpan en bak hierin de worstjes rondom bruin.
3
Snijd de broodjes aan de boven kant in de lengte in, snijd niet helemaal door. Duw de zijkanten van het broodje iets uit elkaar en beleg met de worst. Top met het rode kool mengsel, gevolgd door gefrituurde uitjes, koriander en sesamzaadjes.
4
Drizzle de sriracha saus over de hotdog. Serveer met kroepoek.

Wat is sriracha?

Sriracha is een rode, pittige chilisaus en komt oorspronkelijk uit Thailand. Naast dat de saus pittig is, heeft het ook een hele lekkere fris-zure smaak. Het wordt dan ook erg vaak gebruikt als sausje in de Aziatische keuken. Zo gebruiken ze sriracha in Vietnam als dipsaus voor lekkere loempia’s of in pho (een Vietnamese noedelsoep). In Thailand wordt de saus als dipsaus bij verschillende zeevruchten gegeten. Sriracha is dan ook van oorsprong ontstaan als dipsaus voor zeevruchtgerechten. Daarnaast is de saus ook echt vernoemd naar een Thaise vissershaven: Si Racha.

Sriracha wordt steeds bekender

Sriracha wordt steeds bekender in de westerse wereld, waar het vaak geserveerd wordt bij hamburgers, pizza’s en soms zelfs sushi of pokébowls. Daarnaast wordt er op los geëxperimenteerd met de saus: zo is sriracha, chocolade en bacon één van de gekkere (maar schijnbaar ook goede) smaakcombinaties die gemaakt wordt met de pittige rode saus. Voor nu houden wij het lekker bij deze heerlijke loaded hotdog. Maar we weten zeker dat als je ons hotdogrecept geprobeerd hebt, je vast en zeker meer recepten met sriracha saus wil proberen. Op onze site vind je gelukkig meerdere recepten waar wij sriracha in verwerkt hebben: van een panko visburger met ingelegde rode ui en srirachamayo tot Koreaanse gehaktballetjes met perzik-sriracha saus. Bij ons loopt het water al in de mond, en bij jou?

Waarom heet een hotdog een hotdog?

Een hotdog is een Duitse worst op een broodje, in 1880 werd dit voor het eerst verkocht in Amerika tijdens een baseballgame. Een tekenaar kon de Duitse naam voor teckel niet goed spellen, hij heeft er dus ‘hot dog’ van gemaakt. Hier komt de naam vandaan.

Welke saus kun je bij een hotdog doen?

Op een hotdog past bijna elke saus wel, veel mensen eten het broodje met mosterd. Denk bijvoorbeeld ook eens aan mayonaise of ketchup. In ons recept gebruiken we sriracha saus voor wat extra pit. Iedereen heeft zijn eigen smaak natuurlijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via