In samenwerking met:
Mexicaanse meergranen rijstschotel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Mexicaanse meergranen rijstschotel

Met dit recept haal je Mexico naar Nederland! Deze Mexicaanse meergranen rijstschotel is een heerlijk en voedzaam gerecht dat de smaken van de Mexicaanse keuken combineert met de gezonde eigenschappen van meergranenrijst, kippendij en groente. Deze kleurrijke en smaakvolle schotel van DekaMarkt is een feest voor de zintuigen en eenvoudig te bereiden!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept mexicaanse meergranen rijstschotel

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kippendij in blokjes van 2 cm en verdeel de tacokruiden erover. Laat 10 min. marineren in de koelkast.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af.
3
Verhit ondertussen een pan met de helft van de zonnebloemolie en bak de kippendij 5 min. Voeg de wokgroenten toe en bak 5 min. mee.
4
Voeg de rijst toe aan de groenten en roer door. Verdeel de rijst over de ovenschaal en plaats 15 min. in de oven tot de rijst krokant is.
5
Verhit ondertussen een pan met de overige zonnebloemolie en bak de eieren 5 min. tot het eiwit helemaal gestold is. Hak de peterselie grof.
6
Verdeel de rijstschotel over de borden en serveer met het gebakken ei. Garneer met de peterselie.

Tip: wil je geen lopende eidooier? Draai het ei dan om en draai het vuur uit. Laat het ei 3 minuten liggen, zo is de dooier wel zacht maar loopt deze niet meer.  

Een voedzame maaltijd met rijst

Rijstschotels zijn een belangrijk onderdeel van de Mexicaanse keuken en bieden een heerlijke en voedzame maaltijd. De Mexicaanse keuken staat bekend om zijn levendige smaken, verse ingrediënten en diverse culinaire tradities. Rijst wordt vaak gebruikt als basis voor verschillende gerechten, zoals burrito’s, enchiladas, tacos en Mexicaanse rijstschotels.

Een populaire rijstschotel in de Mexicaanse keuken is de ‘arroz con pollo’, wat rijst met kip betekent. Dit gerecht combineert gekruide rijst met sappige stukjes kip, groenten en kruiden, zoals tomaten, ui, paprika, knoflook en koriander. Het resultaat is een smaakvolle en kleurrijke maaltijd die gemakkelijk te bereiden is.

Een andere klassieke rijstschotel is ‘chiles rellenos’, waarbij grote paprika’s worden gevuld met rijst, kaas, vlees of bonen, en vervolgens worden gebakken of gegrild. Deze smakelijke en pittige gerechten geven een unieke Mexicaanse draai aan rijstschotels.

Een echte aanrader voor een Mexicaans recept, is dit recept voor Mexicaanse rijst. Dit gerecht wordt in Mexico veel gegeten als bijgerecht, maar wij maken er een complete maaltijd van. Met lekker veel groenten én smaak!

Of het nu gaat om een eenvoudige rijst met bonen, een rijstschotel met zeevruchten of een feestelijke rijstschotel voor speciale gelegenheden, de Mexicaanse keuken biedt talloze mogelijkheden om van rijstgerechten te genieten. De combinatie van rijst met verse kruiden, specerijen en smaakvolle ingrediënten maakt de Mexicaanse rijstschotels een smaakvolle en bevredigende keuze voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via