Mexicaanse Rijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mexicaanse rijst

Een snelle, voedzame maaltijd mét veel groenten! Precies waar we van houden. Mexicaanse rijst staat ook wel bekend als rode rijst. Veel Mexicaanse gezinnen serveren het regelmatig als bijgerecht, maar in dit recept maken wij er een hoofdgerecht van. Voeg er lekker veel groenten aan toe en je het een meer dan complete maaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept mexicaanse rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd de paprika in blokjes. Laat de mais uitlekken op een zeef. Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel onder stromend water.
2
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de paprika 2 min. aan. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee. Voeg de tacokruiden toe en bak het geheel nog 2 min.
3
Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe en roer goed door. Sluit de pan met het deksel en stoof de rijst in 10 tot 15 min. gaar. Voeg de mais en zwarte bonen toe en stoof nog 3 min. mee.
4
Snijd ondertussen de limoen in partjes. Pluk de koriander en hak grof.
5
Serveer de Mexicaanse rijst met zure room, partjes limoen en tortillachips. Maak het gerecht af met de gehakte koriander.

Een heerlijk bijgerecht

Mexicaanse rijst is een heerlijk gerecht uit de Mexicaanse keuken dat gemaakt wordt van rijst, tomaten, uien, knoflook en diverse kruiden. Het is een eenvoudig te bereiden en smaakvolle bijgerecht dat vaak wordt gegeten bij Mexicaanse gerechten zoals taco’s, enchiladas met bijvoorbeeld kip, burrito’s en andere hartige gerechten.

Mexicaanse rijst, ook wel ‘arroz rojo’ of ‘red rice’ genoemd, is ontstaan in Mexico en is inmiddels een populair en geliefd bijgerecht over de hele wereld. Het gerecht is beïnvloed door de traditionele Spaanse rijstgerechten en is aangepast aan de Mexicaanse smaak. Het is een belangrijk onderdeel van de Mexicaanse keuken en wordt vaak geserveerd tijdens feesten en familiebijeenkomsten.

De basis van Mexicaanse rijst bestaat uit gebakken rijst, uien en knoflook. Daarna worden er tomaten, paprika’s, komijn, chilipoeder en andere kruiden aan toegevoegd om de smaak te versterken. Het gerecht wordt vervolgens gestoofd in een bouillon van kip of groenten totdat de rijst volledig gaar is en de smaken zijn ingetrokken.

Mexicaanse rijst is een veelzijdig gerecht dat bij veel verschillende gelegenheden gegeten kan worden. Het past bijvoorbeeld goed bij een Mexicaanse feestmaaltijd, maar ook als bijgerecht bij gegrild vlees of vis. Het gerecht is relatief eenvoudig te bereiden en kan worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren door bijvoorbeeld extra groenten toe te voegen of het kruidenmengsel aan te passen.

Kortom, Mexicaanse rijst is een smaakvol en veelzijdig bijgerecht uit de Mexicaanse keuken. Het is een heerlijke toevoeging aan veel verschillende gerechten en kan op elk moment van de dag gegeten worden. Of je nu een liefhebber bent van de Mexicaanse keuken of niet, Mexicaanse rijst is zeker het proberen waard!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?