Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Home
Alle recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Aanmelden
Print opties
Titel
Afbeelding
QRCode
Ingrediënten
Informatie
Instructies
Printen
Sluiten
Mexicaanse meergranen rijstschotel
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
450 gr kipdijfilets
2 el tacokruiden
220 gr meergranenrijst
2 el zonnebloemolie
400 gr fijne wokgroenten
4 eieren
2 takjes krulpeterselie
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kippendij in blokjes van 2 cm en verdeel de tacokruiden erover. Laat 10 min. marineren in de koelkast.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af.
3
Verhit ondertussen een pan met de helft van de zonnebloemolie en bak de kippendij 5 min. Voeg de wokgroenten toe en bak 5 min. mee.
4
Voeg de rijst toe aan de groenten en roer door. Verdeel de rijst over de ovenschaal en plaats 15 min. in de oven tot de rijst krokant is.
5
Verhit ondertussen een pan met de overige zonnebloemolie en bak de eieren 5 min. tot het eiwit helemaal gestold is. Hak de peterselie grof.
6
Verdeel de rijstschotel over de borden en serveer met het gebakken ei. Garneer met de peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.