Deze minestronesoep is een ideaal no-waste recept. Soep is bij uitstek geschikt voor het verwerken van restjes groente, pasta of vlees. Voel je vrij om te experimenteren met andere groenten die je over hebt. Of vervang de kip door gehaktballetjes en de pasta door rijst. Bij soep kan het bijna nooit mis gaan 😉.
Tip: De minestronesoep kun je 2 dagen bewaren wanneer je deze afdekt en in de koelkast bewaart. Zorg ervoor dat de soep niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan en laat goed afkoelen voordat je de soep in de koelkast zet.
Minestronesoep is een Italiaanse groentesoep. Het is ook wel een maaltijdsoep. Het is een soep met uiteraard tomaat, Italiaanse kruiden en nog andere soorten groenten. Dit zorgt ervoor dat de soep goed gevuld is!
Minestronesoep komt uit Italië. ‘Minestra’ is het Italiaanse woord voor ‘soep’. Minestrone is het vergrootwoord. Het betekent dus letterlijk een ‘grote soep’.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment