Mitraillette Vlees JEB7310 Low Res
Lifestyle

Dé festival food trends van dit jaar!

Het festivalseizoen is in volle gang! Als je wilt, kun je ieder weekend een ander festival bezoeken in deze zomerperiode, zoals bijvoorbeeld Lowlands. Van tevoren nadenken over een goede outfit, stress om het weer (wordt het wéér zo’n Nederlandse zomer?!) en vervoer regelen. Als dat geregeld is ben je klaar om lekker te genieten.

Je vrienden om je heen, een lekker drankje in je hand en: goed eten! Eten op festivals wordt steeds belangrijker. Het is niet meer alleen een simpele zak friet met een flinke klodder mayo. Nee, er wordt over nagedacht en óók op festivals zien we vernieuwende food mogelijkheden. Samen met Bekt Lekker de Podcast nemen wij je mee in dé food festival trends van deze zomer!

Loaded Fries Met Kabeljauw En Zeekraal 0008Low Res

#1 Haute friture

We beginnen natuurlijk met frietjes, het meest gegeten festival food. Maar ook hier zien we verschuivingen, want het blijft niet langer altijd bij een ‘gewoon’ frietje. Nee, we kiezen voor haute friture. Wat, haute friture?! Jazeker! Denk aan de frietjes van de Frietboutique van Ron Blaauw of voorheen het Frites Atelier van Sergio Herman. Haute friture bestaat uit friet en andere snacks, maar dan een heel stuk chiquer! Friet met allerlei toppings of frikandel met kaviaar en vorig jaar stond er op de Zwarte Cross zelfs een soort snack luik waar je een broodje ganzenlever of gerookte forel met kaviaar kon krijgen. Welke friet creaties zien we dit jaar voorbijkomen op de festivals?

Karma Kapsalon

Karma Kebab

Een regelrechte hit: Karma Kebab! Ontwikkeld voor Lowlands, maar inmiddels welbekend op ontzettend veel festivals. Wanneer je dit eenmaal op hebt, wil je niet meer anders! En als je op een volgend festival Karma Kebab ziet staan, ren je er meteen naartoe. Nog niet geproefd? Doe het deze zomer zeker!

#2 Inkakkertje? Koffietje bijpakken!

Dat een festival best zwaar kan zijn, weten we allemaal. De hele dag dansen en rondlopen vergt best wat energie. Wat doe je dan als je een oppepper nodig hebt? Juist, een lekkere kop koffie! Dit jaar zie je op steeds meer festivals een coffee bar. Handig wanneer je naar een weekendfestival gaat om ’s ochtends even een goede koffie te halen, maar ook zeker later op de dag een echte aanrader.

#3 Broodje Mitraillette

Bij onze zuiderburen is dit al jarenlang een regelrechte hit, in Nederland is het bezig aan een opmars. We hebben het over een broodje Mitraillette. Dit broodje wordt in België veel geserveerd in snackbars, maar waarom niet ook op een festival? Ultiem comfort food wat je energie oplevert voor de rest van de dag! Probeer nu zelf de Mitraillette met hamburger of de Mitraillette met kaassoufflé.

Portobello Miso Burger

#4 Vegan festival food

Burgers zijn al ontzettend lang een hele populaire optie voor festival food, maar steeds vaker zien we vegan varianten van de klassieke burger. Denk aan deze portobello miso burger met guacamole. Met lekker veel groenten en ontzettend voedzaam! Wat betreft plantaardig eten is er een hele mooie verschuiving zichtbaar. Het blijft namelijk niet bij burgers, maar we zien ook steeds meer andere vegan opties op festivals.

OSB Omelet Okonomiyaki Met Spek (2)

#5 Japanse okonomiyaki

Wil je op een festival iets vernieuwends proberen? Kies voor de Japanse okonomiyaki! Okonomiyaki betekent letterlijk ‘wat je maar wilt grillen’. Een soort Japanse pannenkoek waarin ingrediënten naar keuze worden toegevoegd. Denk aan vlees, garnalen, kaas, verschillende groenten en ga zo maar door. Geserveerd met de typische okonomiyaki saus is dit een gerecht dat je niet snel vergeet!

Food podcast: Bekt Lekker!

Ben je benieuwd naar meer festival food trends? Beluister deze aflevering van Bekt Lekker de Podcast.

In Bekt Lekker nemen Maartje Nelissen en Gijsbregt Brouwer je mee in het laatste food nieuws en delen ze eetweetjes en lekkere ontdekkingen. Houd je van food? Dan is deze podcast voor jou bedoeld!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via