Mitraillette Vega JEB7356 Low Res
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mitraillette met kaassoufflé

Een broodje Mitraillette, heb jij er al eens van gehoord? Het is een enorm goed belegd broodje dat zijn oorsprong vindt in België en bij onze zuiderburen een iconisch fastfoodgerecht is. Het broodje wordt vaak belegd met vlees, maar wij kiezen voor een vegetarische variant en gaan voor kaassoufflé. Lekker in combinatie met paprika, tomaat, rode ui, frietjes, ijsbergsla én sriracha!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mitraillette met kaassoufflé

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de frituur op 180°C. Snijd de paprika in reepjes en de tomaat in blokjes. Pel de ui en snijd in halve ringen.
2
Frituur de kaassouffles en Franse friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de kaassouffles en friet uitlekken op keukenpapier. Halveer ondertussen het stokbrood en snijd beide helften open. Strooi naar smaak zout over de friet.
3
Beleg de stokbroodjes met ijsbergsla. Gevolgd door de paprika en tomaat. Verdeel de kaassouffles over de broodjes en verdeel daarover de friet. Garneer met rode ui en sriracha.

Tip: de kaassouffles en friet kunnen ook in de airfryer worden bereidt. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.

Ultiem festival food

Een broodje Mitraillette is hét ultieme festival food! Met een biertje in de ene hand en een broodje Mitraillette in de andere hand kun je tijdens een heerlijke break even bijkomen van het dansen. Naast dit extreem lekkere broodje, zijn er tal van andere food festival trends die je waarschijnlijk regelmatig voorbij zult zien komen dit jaar. Maak het zelf en haal de festivalsferen in huis!

Wil je variëren en eens een keer een broodje Mitraillette met vlees eten? Wij hebben hét ultieme recept voor je voor Mitraillette met hamburger! Naast hamburger beleggen we het broodje met paprika, komkommer, bosui, friet, ijsbergsla en cocktailsaus.

De Belgische snackbar

Naast de welbekende Mitraillette, biedt de Belgische snackbar een breed scala aan typische gerechten die geliefd zijn bij zowel locals als toeristen. Denk aan heerlijke Vlaamse frieten, bekend om hun knapperige buitenkant en zachte binnenkant. Lekker bij deze frieten is stoofvlees, een smaakvol gerecht bereid met bier en ui. Nog zin in een toetje na? Dan kies je uiteraard voor een echte Belgische wafel! Deze wafels zijn krokant aan de buitenkant en zacht vanbinnen en echt een onweerstaanbaar dessert.

Meer inspiratie

Nog meer inspiratie voor allerlei recepten om lekker te eten? Neem een kijkje op de pagina voor lekkere recepten en doe zelf inspiratie op. Of wil je meer vegetarische recepten ontdekken? Je vindt het op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via