In samenwerking met:
Naanbrood
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Naanbrood uit de pan met dip

Maak in een handomdraai je eigen favoriete platbrood! Met Koopmans staan deze naanbroden in no time op tafel. Lekker voor bij het avondeten naast bijvoorbeeld een romige curry, maar ook heerlijk om toe te voegen aan de borrelplank met een zelfgemaakte dip.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept naanbrood uit de pan met dip

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Voeg de bakmix, olijfolie en water toe in een kom. Kneed het geheel in circa 3 min. met een mixer met deeghaken op de middelste stand tot een soepel deeg.
2
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Vorm de deegstukken tot 4 losse bolletjes. Bestrooi het aanrecht licht met bloem, druk het deeg plat of gebruik een deegroller en vorm een ovale plak van 20x16 cm. Zorg dat het deeg niet dikker is dan 5 mm.
3
Pel en hak de knoflook fijn. Hak de bieslook fijn. Meng de Griekse yoghurt, mayonaise, knoflook, honing en bieslook door elkaar.
4
Verhit een droge koekenpan zonder olie of boter. Bak de ovalen deegplakken 2 min. aan beide zijden lichtbruin. Serveer de broden met de dip. Hoe verser, hoe lekkerder!

Tip: geen mixer met deeghaken in huis? Geen probleem, je kan het deeg ook soepel kneden met je handen.

Serveertip: bestrijk de broden na het bakken met wat boter, of met een mengsel van olijfolie met vers gesneden kruiden. Lekker om te serveren bij een curry!

Serveertip: strooi enkele korrels grof zeezout over de broden wanneer je het naanbrood wilt serveren bij de borrel.

Bewaartip: de broden kunnen maximaal één dag bewaard worden in een afgesloten voorraadbak. Besprenkel de broden voor het opwarmen licht met water en bak ze 3-4 minuten in een heteluchtoven of airfryer op 200°C. De broden zijn ook op te warmen in een tosti-ijzer.                                                                                                                                               

Serveer het naanbrood bij lekkere dipjes!

Heb je het naanbrood gemaakt voor bij de borrel? Serveer het dan met een smakelijke dip naar keuze! In dit recept gaan we voor een lekkere Griekse yoghurt dip, op smaak gebracht met mayonaise, knoflook, honing en bieslook, maar er zijn tal van dipjes waar je het mee kan combineren. Probeer bijvoorbeeld eens opgeklopte feta met rood fruit. De combinatie van zoet met zout is altijd een goddelijke combi, zeker wanneer je het serveert met net gebakken naanbrood. De hartige feta past perfect bij het zoete van het fruit. Of wat dacht je van zelfgemaakte labneh? Labneh is uitgelekte yoghurt en wordt geserveerd als een hartige dip. In dit recept gaan we voor labneh met gedroogde munt en rozenblaadjes, maar je kan eindeloos variëren met ingrediënten. Ook lekker: milde zhug, oftewel Arabische groene salsa. De hoofdingrediënten bestaan uit verse pepers, knoflook, koriander en Oosterse kruiden als komijnpoeder en kardemom. Heerlijk bij naanbrood!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?