Maak in een handomdraai je eigen favoriete platbrood! Met Koopmans staan deze naanbroden in no time op tafel. Lekker voor bij het avondeten naast bijvoorbeeld een romige curry, maar ook heerlijk om toe te voegen aan de borrelplank met een zelfgemaakte dip.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Tip: geen mixer met deeghaken in huis? Geen probleem, je kan het deeg ook soepel kneden met je handen.
Serveertip: bestrijk de broden na het bakken met wat boter, of met een mengsel van olijfolie met vers gesneden kruiden. Lekker om te serveren bij een curry!
Serveertip: strooi enkele korrels grof zeezout over de broden wanneer je het naanbrood wilt serveren bij de borrel.
Bewaartip: de broden kunnen maximaal één dag bewaard worden in een afgesloten voorraadbak. Besprenkel de broden voor het opwarmen licht met water en bak ze 3-4 minuten in een heteluchtoven of airfryer op 200°C. De broden zijn ook op te warmen in een tosti-ijzer.
Heb je het naanbrood gemaakt voor bij de borrel? Serveer het dan met een smakelijke dip naar keuze! In dit recept gaan we voor een lekkere Griekse yoghurt dip, op smaak gebracht met mayonaise, knoflook, honing en bieslook, maar er zijn tal van dipjes waar je het mee kan combineren. Probeer bijvoorbeeld eens opgeklopte feta met rood fruit. De combinatie van zoet met zout is altijd een goddelijke combi, zeker wanneer je het serveert met net gebakken naanbrood. De hartige feta past perfect bij het zoete van het fruit. Of wat dacht je van zelfgemaakte labneh? Labneh is uitgelekte yoghurt en wordt geserveerd als een hartige dip. In dit recept gaan we voor labneh met gedroogde munt en rozenblaadjes, maar je kan eindeloos variëren met ingrediënten. Ook lekker: milde zhug, oftewel Arabische groene salsa. De hoofdingrediënten bestaan uit verse pepers, knoflook, koriander en Oosterse kruiden als komijnpoeder en kardemom. Heerlijk bij naanbrood!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment