Kippenbout uit de oven met groene asperges en krieltjes
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de krieltjes niet, maar spoel schoon en halveer.
2
Vul een pan met koud water en voeg de krieltjes hieraan toe. Kook de krieltjes in 8 min. beetgaar zodra de pan met water kookt.
3
Mix de pikante kip kruiden met de helft van de olijfolie. Marineer de kippenbouten 10 min. Plaats gedurende 25 min. op een met bakpapier beklede bakplaat tot goudbruin en gaar.
4
Snijd 2 cm van de onderkant van de groene asperges af en snijd deze vervolgens door de helft. Snijd de paprika in repen van 2 cm dik. Pel en snipper de knoflook fijn.
5
Bak de knoflook in een pan op laag vuur met de overige olijfolie en voeg na 2 min. de asperges en paprika aan toe. Bak deze 5 min. op middelhoog vuur mee en voeg vervolgens de krieltjes toe.
6
Ris de rozemarijn van het takje en hak fijn. Voeg dit toe aan de krieltjes samen met de groente en roer voorzichtig door met het zout en peper.
7
Serveer de kippenbout met krieltjes, paprika en groene asperges.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.