Oosterse Carpaccio Van Carpaccio Club
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees

Oosterse carpaccio van Carpaccio Club

Carpaccio, een heerlijk voorgerecht! Carpaccio chef Ronald van Woudenberg deelt een geheim recept met ons: een overheerlijke Oosterse carpaccio van voormalig restaurant Carpaccio Club. Deze keer hebben wij een bijzonder recept, namelijk een Oosterse variant. Met een pittige wasabicrème en een zelfgemaakte tsuyudressing van hartige sojasaus met veel umamismaak, genaamd tsuyu. Geserveerd met focaccia en zelfgemaakte truffelmayonaise.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept oosterse carpaccio van carpaccio club

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Frituur de loempiavellen krokant op max 175ºC in een friteuse of pan met frituurolie. Laat uitlekken op een papiertje.
2
Snijd de lende in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes lende tussen bakpapier en sla tot extra dunne plakjes met een steelpannetje.
3
Maak knoflookchips door de knoflooktenen in dunne plakjes te snijden. Frituur de knoflookplakjes op 160ºC goudbruin in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier.
4
Maak een wasabicrème door 100 gr mayonaise met de wasabi pasta en zout en peper naar smaak te mengen.
5
Meng de kalfsfond met appelstroop en tsuyu tot een gladde dressing.
6
Maak truffelmayonaise door 70 gr mayonaise te mengen met de crème fraîche, truffeltapenade en wat peper en zout.
7
Leg de loempiavellen op een apart bord. Leg hier de carpaccio op. Vul een spuitzak met de wasabicrème en spuit 12 kleine dotjes op de carpaccio. Verdeel de tsuyudressing met een lepel in strepen over de carpaccio. Verdeel de knoflook chips, dungesneden radijs en bosui over de carpaccio. Garneer met sesamzaadjes.
8
Haal de blaadjes sla door de olijfolie en verdeel over de carpaccio. Maak af met een snufje peper en maldon zout naar smaak. Snijd de focaccia in stukken.
9
Serveer de Oosterse carpaccio met de focaccia en truffelmayonaise.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Soja
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Ei
  • Selderij
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Voor- & tussengerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via