Orzo met garnalen
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Orzo met garnalen

Orzo is een gedroogde pastasoort afkomstig uit Italië en betekent gerst. Het lijkt wat betreft structuur en grootte op risotto, maar orzo heeft meer bite. Ideaal te combineren met vis en groente. De orzo met garnalen is een eenpansgerecht en staat ook nog eens binnen 20 min. op tafel.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept orzo met garnalen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Pel de ui en knoflook, snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min.
2
Snijd ondertussen de aubergine in blokjes en voeg toe aan de pan, samen met de orzo en garnalen. Bak het geheel ca. 3 min. op hoog vuur.
3
Giet de groentebouillon bij de rest in de pan en breng voor 10 min. aan de kook.
4
Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de basilicum fijn. Meng de tomaten, basilicum en het amandelschaafsel door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: voorkom zoeken in de supermarkt, meestal wordt orzo hier ook wel riso genoemd.

Metairie Les Barriques Chardonnay 2020
Wijntip van Yves

Metairie Les Barriques Chardonnay 2020

Houtgerijpte chardonnay, puur en intens, met zacht, rijp fruit zoals witte perzik, banaan en abrikoos. Subtiele tonen van toast , frisse citrus en een klein bittertje in de lange, gulle afdronk. Het mondgevoel van de wijn is heel licht filmend, een fijn contrast met het gerecht. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Schaaldieren
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via