Ovenschotel Met Notenkorst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Ovenschotel met notenkorst

Een heerlijk ovenschotel recept met zoete aardappel en boerenkool afgewerkt met een krokante notenkorst met Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Een plaatje om te zien en een feestje om te eten. Dit wil je proeven!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept ovenschotel met notenkorst

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met de ¼ van de olijfolie.
2
Pel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes.
3
Verhit 1/3 van de overige olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg na 3 min. de courgette toe en bak 2 min. mee. Voeg de boerenkool toe met een scheutje water en peper en zout en laat 3 min. stomen met een deksel op de pan. Voeg de pesto toe samen met wat peper en zout en mix door elkaar.
4
Hak ondertussen de cashewnoten en hazelnoten fijn. Ris de takjes tijm. Mix de gehakte noten met de tijm, overige olijfolie en Parmezaanse kaas.
5
Verdeel het boerenkoolmengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg daarbovenop dakpansgewijs de plakjes zoete aardappel. Schep het notenmengsel erop en verdeel met een lepel evenredig. Top af met wat peper, zout en de Italiaanse kruiden en schuif voor 30 min. in de oven.

Verwerk vaker noten in je gerechten!

Koken met noten voegt een verrukkelijke dimensie toe aan gerechten, en biedt een scala aan smaken en texturen. Noten zijn niet alleen een voedzame toevoeging, maar ze brengen ook een heerlijke crunch en een diepte van smaak die elke maaltijd naar een hoger niveau tilt.

Een eenvoudige manier om noten te gebruiken is door ze te roosteren. Verspreid een handvol noten op een bakplaat en rooster ze kort in de oven voor een knapperige, nootachtige smaak. Voeg ze toe aan salades, pasta’s of zelfs als topping op soepen voor een smaakvolle touch.

Voor een hartig gerecht, maak je een romige notensaus door noten te pureren met knoflook, olie en kruiden naar keuze. Deze saus is veelzijdig en kan als dip, dressing of zelfs als marinade dienen voor vlees of groenten. Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk de pesto. Maak eens deze rucola pesto of kies voor dillepesto met walnoot en ricotta.

Ook voor zoete lekkernijen zijn noten onmisbaar. Verrijk gebak, taarten en koekjes met gehakte noten voor een knapperige textuur en een rijke smaak. Een heerlijk voorbeeld is dit swirl bananenbrood. Het bananenbrood ziet er supermooi uit en de smaak is hemels. Een andere heerlijke lekkernij is deze witte chocolade macadamia boterkoek. Lekker voor bij de koffie! Ben je net als wij dol op appelflappen? Maak dan eens deze appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel. Een verrukkelijke variant op de klassieker!

Koken met noten opent een wereld van culinaire mogelijkheden. Met hun veelzijdigheid en rijke smaakprofiel zijn noten een essentieel ingrediënt in de keuken, zowel voor de hartige als de zoete keukenliefhebber.

Zoete aardappel, een echte aanrader!

Met zoete aardappel kan je eindeloos variëren. Pof de aardappel, maak gevulde zoete aardappel, verwerk het in een ovenschotel, maak er een stamppot van en ga zo maar door. Ontdek nu alle zoete aardappel recepten en varieer er op los! En wist je dat zoete aardappel ook heel goed te combineren is met boerenkool recepten?

Recepten met pesto

De Italiaanse smaakmaker is een heerlijke toevoeging aan vele recepten. Zo tilt de smaakmaker een pasta naar een hoger niveau. Door het gebruik van verschillende pesto soorten kun je eindeloos blijven variëren. Probeer bijvoorbeeld eens de pasta pesto met gebakken feta en broccoli.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?