Print opties

Sluiten

Ovenschotel met notenkorst

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met de ¼ van de olijfolie.
2
Pel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes.
3
Verhit 1/3 van de overige olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg na 3 min. de courgette toe en bak 2 min. mee. Voeg de boerenkool toe met een scheutje water en peper en zout en laat 3 min. stomen met een deksel op de pan. Voeg de pesto toe samen met wat peper en zout en mix door elkaar.
4
Hak ondertussen de cashewnoten en hazelnoten fijn. Ris de takjes tijm. Mix de gehakte noten met de tijm, overige olijfolie en Parmezaanse kaas.
5
Verdeel het boerenkoolmengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg daarbovenop dakpansgewijs de plakjes zoete aardappel. Schep het notenmengsel erop en verdeel met een lepel evenredig. Top af met wat peper, zout en de Italiaanse kruiden en schuif voor 30 min. in de oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.