Dit heerlijke Thaise gerecht, ook wel Phat thai genoemd, wordt op smaak gebracht met een zoet-hartig mengsel gemaakt van tamarinde, palmsuiker en vissaus. In de authentieke versie gebruiken ze onder andere gedroogde garnalen en ingemaakte rettich, maar wij gaat in dit recept voor reuzengarnalen.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Achtergrondinformatie: de wortels van dit gerecht en bijna al zijn ingrediënten liggen in China. Het werd tussen 1930 en 1940 gepromoot door de Thaise autoriteiten omdat rijstnoedels, groente en taugé samen een goedkope, voedzame maaltijd vormden die goed uitkwam in een tijd van economische tegenspoed.
Pad Thai is een van de bekendste gerechten uit de Thaise keuken. Deze heerlijke roerbaknoedels combineren zoete, zure, zoute en hartige smaken tot een perfect gebalanceerde maaltijd. Met rijstnoedels, ei, taugé, tofu of garnalen, en een saus op basis van tamarinde, vissaus en palmsuiker, is Pad Thai een ware smaakexplosie.
Hoewel Pad Thai wereldwijd geliefd is, heeft het een relatief korte geschiedenis. Het gerecht werd in de jaren 30 gepromoot door de Thaise overheid als nationaal gerecht, om een gevoel van eenheid te creëren en rijstconsumptie te verminderen. Sindsdien is het een vaste waarde in de Thaise keuken en daarbuiten!
Pad Thai is populair vanwege de unieke smaakcombinatie en de veelzijdigheid. Het kan met kip, garnalen of tofu worden bereid, waardoor het geschikt is voor zowel vleesliefhebbers als vegetariërs. De knapperige pinda’s en frisse limoen zorgen voor extra textuur en smaak. Bovendien is het snel en gemakkelijk te maken, wat het een ideaal gerecht maakt voor doordeweeks.
Of je nu in Thailand bent of thuis een Aziatische maaltijd wilt bereiden, Pad Thai is een gerecht dat je geproefd moet hebben. Serveer het met extra chilivlokken en koriander voor een authentieke touch!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment