Op zoek naar een originele bereiding voor short ribs? Zoek niet verder. Deze short ribs met saffraanorzo en granaatappelpitjes zijn verrassend en anders dan anders. Laat je trouwens niet afschrikken door de wachttijd van dit recept: wanneer short ribs staan te pruttelen op het vuur heb je daar amper omkijken naar.
Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, gezien short ribs het minder populaire broertje is van de spareribs, maar short ribs zijn nóg lekkerder! Wat is het verschil met spareribs? Short ribs zijn van een rund, terwijl spareribs van een varken is. Het vlees van short ribs is vaak dikker en vetter, en uiteindelijk ook malser! Met de juiste bereiding heb je heerlijk mals vlees, wat qua structuur zelfs in de buurt komt van een stoofvlees recept. Short ribs zijn meestal de onderribben of dikke ribben, wat we in Nederland ook wel de riblappen noemen.
Een krachtige smaakmaker die veel wordt gebruikt in paella, curry of risotto recepten, dat is saffraan! Met een heel klein beetje saffraan worden deze gerechten al extra bijzonder. Saffraan is het duurste specerij ter wereld en dat komt voornamelijk doordat het afkomstig is van een zeldzame bloem: de Crocus Saticus Linneaus. Het draait bij deze bloem allemaal om de draadjes in de stamper, wat uiteindelijk saffraan is! Doordat deze bloem maar 8 dagen per jaar bloeit en de bloem maar 3 stampers (met de saffraandraadjes) heeft, is saffraan een onwijs duur specerij. Vaak heb je maar weinig nodig voor een vleugje saffraan, waardoor de prijs uiteindelijk meevalt. Saffraan is ook heerlijk om toe te voegen aan soep recepten, zoals deze Jordaanse soep met linzen. Of wat dacht je van deze saffraan risotto met garnalen? Een smeuïg rijstgerecht met een vleugje saffraan, garnalen en knapperige stukjes courgette.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment