Short Ribs Met Saffraanorzo Liggend
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Short ribs met saffraanorzo

Op zoek naar een originele bereiding voor short ribs? Zoek niet verder. Deze short ribs met saffraanorzo en granaatappelpitjes zijn verrassend en anders dan anders. Laat je trouwens niet afschrikken door de wachttijd van dit recept: wanneer short ribs staan te pruttelen op het vuur heb je daar amper omkijken naar.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept short ribs met saffraanorzo

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 15min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui heel fijn. Snijd de wortel heel fijn. Snijd de short ribs in 4 stukken en bestrooi met een snufje zout.
2
Verhit een grote braadpan op hoog vuur. Laat de boter schuimen en schroei de short ribs op hoog vuur rondom dicht. Schep uit de pan en voeg de ui en wortel toe aan de pan. Draai het vuur lager en bak de groenten glazig.
3
Voeg de tomatenpuree en de rode wijn toe. Laat de alcohol in 5 min. inkoken en voeg de groentebouillon en de short ribs toe. Zet het deksel op de pan en laat minstens 4 uur sudderen op laag vuur. Roer af en toe en voeg eventueel meer water toe als je ziet dat er teveel vocht verloren gaat.
4
Laat de saffraan 10 min. weken in het hete water en doe dan samen met de kokosmelk in een koekenpan. Voeg de orzo toe en roer goed om de orzo te laten garen. Breng op smaak met een snufje zout.
5
Snijd de bieslook fijn. Verdeel de orzo over de borden gevolgd door de short ribs en wat van de saus. Maak af met de fijngesneden bieslook en granaatappelpitjes.

Wat zijn short ribs?

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, gezien short ribs het minder populaire broertje is van de spareribs, maar short ribs zijn nóg lekkerder! Wat is het verschil met spareribs? Short ribs zijn van een rund, terwijl spareribs van een varken is. Het vlees van short ribs is vaak dikker en vetter, en uiteindelijk ook malser! Met de juiste bereiding heb je heerlijk mals vlees, wat qua structuur zelfs in de buurt komt van een stoofvlees recept. Short ribs zijn meestal de onderribben of dikke ribben, wat we in Nederland ook wel de riblappen noemen.

Wat is saffraan en waar is het lekker bij?

Een krachtige smaakmaker die veel wordt gebruikt in paella, curry of risotto recepten, dat is saffraan! Met een heel klein beetje saffraan worden deze gerechten al extra bijzonder. Saffraan is het duurste specerij ter wereld en dat komt voornamelijk doordat het afkomstig is van een zeldzame bloem: de Crocus Saticus Linneaus. Het draait bij deze bloem allemaal om de draadjes in de stamper, wat uiteindelijk saffraan is! Doordat deze bloem maar 8 dagen per jaar bloeit en de bloem maar 3 stampers (met de saffraandraadjes) heeft, is saffraan een onwijs duur specerij. Vaak heb je maar weinig nodig voor een vleugje saffraan, waardoor de prijs uiteindelijk meevalt. Saffraan is ook heerlijk om toe te voegen aan soep recepten, zoals deze Jordaanse soep met linzen. Of wat dacht je van deze saffraan risotto met garnalen? Een smeuïg rijstgerecht met een vleugje saffraan, garnalen en knapperige stukjes courgette.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via