chefke luc pasta asperges
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pasta met witte en groene asperges

Liefhebber van pasta? Dan wil je dit recept proberen! We kiezen deze keer namelijk voor het witte goud én voor groene asperges en maken er een heerlijke, romige pasta van met een lekkere bite. Voeg daar pancetta of guanciale, Pecorino en een vleugje citroen aan toe en je gaat genieten van een heerlijk pasta recept.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pasta met witte en groene asperges

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water en voldoende zout aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
2
Verwijder de harde onderkanten van de witte en groene asperges en schil de witte asperges met de dunschiller. Snijd de witte en groene asperges in gelijkmatige stukjes. Pel en snipper de knoflook en snijd het spek in blokjes.
3
Verhit een pan op middelhoog vuur (zonder olie of boter) en bak het spek mooi lichtbruin. Voeg de asperges en knoflook toe en bak ongeveer 8 min. of tot de asperges beetgaar zijn. Voeg de chilivlokken en slagroom toe en breng rustig aan de kook.
4
Hak ondertussen de peterselie fijn en voeg samen met de pasta en Pecorino toe. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en voeg toe aan de pasta. Breng het geheel op smaak met peper en zout en verdeel over de borden.

Tip: je kan de Pecorino kaas eventueel vervangen door Parmezaanse kaas.

De lekkerste recepten van Chefke Luc

Met een passie voor koken maakt Eatertainer Chefke Luc wekelijks verrassende recepten die je wilt proberen! Van zoet zoals deze eiwitrijke browniestot snel en uitgebreid en van vlees of vis tot vegetarisch, al zijn recepten maakt hij met een heerlijke twist. “Cooking made easy and fun”, zo omschrijft hij het zelf. Kies een van zijn ovenschotel recepten of ga voor een fris salade recept. Benieuwd naar al zijn recepten? Je vindt ze op Eatertainment!

Lekker met een stukje vlees

Met vlees weet Luc heerlijke recepten te creëren. Zo is deze boeuf bourguignon met runderriblappen een smaakvol stoofgerecht. De bereiding kost wat tijd, maar het is het meer dan waard! Serveer met wat frietjes of aardappelpuree en het genieten kan beginnen. Voor de lunch wil je dit broodje rosbief proberen. Een klassiek broodje wat Luc aanvult met een zelfgemaakte truffelmayonaise en een tomatensmeersel.

Heerlijke recepten met vis

Dol op vis? Dan wil je deze hartige avocadowafels met gerookte zalm proberen! Het is een makkelijk recept, maar lekker verrassend en leuk om te serveren in het weekend. Voor de avond zijn deze mosselen in witte wijnsaus met frietjes een aanrader. Serveer daar een goed glas witte wijn bij en proost op een heerlijk weekend. 

Kies voor een avondje vegetarisch

Ook voor de vegetariërs zijn er genoeg recepten om te proberen. Ga bijvoorbeeld voor deze smaakvolle ratatouille, een klassiek Frans recept uit de oven. Het is makkelijk om te maken, vol van smaak en zit boordevol groenten. Probeer ook eens een vegetarische en romige pasta pesto, een klassieker die altijd goed is! Of ontdek de Japanse keuken en ga eens voor een gember-miso edamame dip. Lekker voor bij de borrel.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via