Breng een pan met water en voldoende zout aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
2
Verwijder de harde onderkanten van de witte en groene asperges en schil de witte asperges met de dunschiller. Snijd de witte en groene asperges in gelijkmatige stukjes. Pel en snipper de knoflook en snijd het spek in blokjes.
3
Verhit een pan op middelhoog vuur (zonder olie of boter) en bak het spek mooi lichtbruin. Voeg de asperges en knoflook toe en bak ongeveer 8 min. of tot de asperges beetgaar zijn. Voeg de chilivlokken en slagroom toe en breng rustig aan de kook.
4
Hak ondertussen de peterselie fijn en voeg samen met de pasta en Pecorino toe. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en voeg toe aan de pasta. Breng het geheel op smaak met peper en zout en verdeel over de borden.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.