Schil de aardappelen en leg in een kom onder koud water. Schaaf dun op een Japanse mandoline, ongeveer 2 mm dik, en was onder koud stromend water. Droog de plakjes goed met een slacentrifuge en vervolgens tussen theedoek of dikke kwaliteit keukenpapier.
2
Verwarm de oven voor op 250°C. Meng de plakjes aardappel met geklaarde boter en zout in een kom. Bekleed een bakje met bakpapier en stapel de aardappelen zorgvuldig op. Dek af met aluminiumfolie en bak 2 uur in de oven.
3
Haal uit de oven, zet er een tweede bak op en laat onder druk minimaal 4 tot 12 uur inklinken. Dit kan in de koelkast.
4
Snijd de aardappelen in pavé, oftewel in de vorm van een baksteen. Verhit een frituurpan met olie en frituur 5 min. tot bruin en knapperig of verhit een pan met olie en bak 5-7 min. tot bruin en knapperig. Bestrooi voor het serveren met zout.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.