Pintxo Met Gebakken Mozzarella
Niveau
Beginner
Tijd
25 min

Pintxo met gebakken mozzarella

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de broden in dikke plakken van 1 cm. Snijd iedere plak vervolgens in bite-size stukjes, leg op een rooster of bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak gedurende 6 minuten.
2
Schil de sjalot en hak in grove stukken. Pel het teentje knoflook en hak grof. Meng in een hakmolen of vijzel de basilicum, peterselie, sjalot, knoflook, kappertjes en de olijfolie tot een pesto. Voeg naar smaak peper en zout toe.
3
Zet 3 kommetjes klaar: 1 met bloem, 1 met een losgeklopt ei en 1 met panko. Snijd de mozzarella in 8 plakjes, haal door de bloem, daarna door het ei en dan door de panko.
4
Bak de mozzarella in een koekenpan met wat olijfolie 1,5 minuut aan iedere kant goudbruin.
5
Halveer de plakjes mozzarella. Leg de mozzarella op de broodjes en schep er wat pesto op.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Borrelhapjes & snacks
Cuisine
Spaans
Mediterraans
Soort
Brood & Sandwiches
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via