Thuis uit eten: maak je eigen thuis restaurant
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pintxo met serranoham en walnootpesto

Pintxos zijn kleine hapjes geserveerd op een stukje brood. Je kunt eindeloos variëren met toppings, ideaal wanneer je niet kunt kiezen dus! Wij geven graag een eigen draai aan deze hapjes en geven je maar liefst 3 varianten om te proberen: avocado en feta, serranoham en walnootpesto en gebakken mozzarella. Lekker!

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pintxo met serranoham en walnootpesto

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de broden in dikke plakken van 1 cm. Snijd iedere plak vervolgens in bite-size stukjes, leg op een rooster of bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak gedurende 6 minuten.
2
Hak de knoflook grof. Mix in een hakmolen of vijzel de walnoten, knoflook, walnootolie en mascarpone tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.
3
Leg de serranoham op een bakblik en bak 6 minuten op 180℃ in de oven krokant. Dep de serranoham vervolgens droog en breek in stukjes.
4
Besmeer het geroosterd brood met de walnotenpesto, leg er wat sla op en verdeel hier vervolgens de serranoham overheen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via