Print opties

Sluiten

Rabarbercake met ricotta en amandelschaafsel

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 45min
Totale tijd
2u 5min

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
1
Laat de boter, ricotta en de eieren op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Vet de vorm in met 5 gr van de boter. Bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Rasp de oranje schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter).
3
Klop met een mixer de boter, ricotta en suiker tot een glad mengsel. Mix de eieren er een voor een door. Spatel de sinaasappelrasp erdoor, gevolgd door het bakpoeder, zout en bloem.
4
Was de rabarber, verwijder de uiteindes en snijd diagonaal in ruitjes. Verdeel het beslag over de springvorm. Verdeel de stukjes rabarber over de bovenkant met een snufje suiker en amandelschaafsel. Bak in de oven voor 45 min.
5
Haal de cake uit de oven en laat kort afkoelen in de bakvorm. Verwijder de bakvorm en laat dan volledig afkoelen op een rooster.
6
Snijd de cake met een kartelmes horizintaal doormidden. Leg het bovenste deel apart en verdeel de rabarber compote over de onderste helft. Plaats het bovenste deel daarna terug op de cake.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.