Rijkgevulde Tomaten Vissoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Rijkgevulde tomaten-vissoep

Dit recept is afgeleid van een traditioneel gerecht uit Malta: Aljotta vissoep. Aljotta verwijst naar de grote hoeveelheid knoflook die wordt gebruikt in dit gerecht. De diversiteit van kruiden laat zien dat de Maltese keuken een combinatie is van verschillende keukens.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept rijkgevulde tomaten-vissoep

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart. Snijd de knoflook en ui fijn en verhit olie in een kookpan. Bak de knoflook en ui in de olie tot de ui glazig begint te worden.
2
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, bak deze 1 min. mee en voeg de marjolein, visbouillon en de tomatenblokjes toe. Snijd de peterselie en munt fijn. Breng de soep op smaak met peper, zout, munt en peterselie en laat 5 min. sudderen op laag vuur.
3
Snijd de kabeljauw in stukken van 3 bij 3 cm. Voeg de kabeljauw toe aan de soep en kook mee tot de kabeljauw wit verkleurt (circa 5 min.). Pers de citroen uit boven een glas en voeg naar smaak toe aan de soep. Maak de soep af door de basmatirijst toe te voegen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via