Snijd de rode kool in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de kool in repen van ongeveer ½ cm breed.
2
Kneus de sereh. Pel de knoflook en sjalot en snijd grof. Schil 2 cm gember en snijd de gember, laos en 1 rode peper grof (verwijder de pitjes uit de rode peper wanneer je het minder pittig wilt hebben). Voeg de knoflook, sjalot, gember, laos en rode peper toe aan het hakmolentje. Hak tot een boemboe.
3
Verhit de zonnebloemolie in de stoofpan en rooster de kardemom, kaneel, kruidnagels en steranijs ongeveer 3 min. tot ze geurig ruiken. Voeg de boemboe toe en bak 2 min. mee.
4
Voeg de kokosmelk en 400 ml water toe en meng goed. Voeg de sojasaus, sambal, ketjap en 3 limoenbladeren toe. Voeg de rode kool toe en stoof 45 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Bekijk de rendang na 30 min. en stoof indien gewenst de laatste 15 min. zonder deksel op de pan om de saus in te dikken.
5
Schil ondertussen de koolrabi en snijd met een mandoline in dunne plakken. Snijd de plakken koolrabi in dunne repen.
6
Schil de overige 5 cm gember. Snijd de gember en de overige rode peper grof (verwijder de pitjes uit de rode peper wanneer je het minder pittig wilt hebben).
7
Verhit 100 ml water met de suiker en de azijn. Voeg de kurkuma, gember, rode peper, overige limoenblad en een snufje zout toe. Meng goed en voeg de koolrabi toe. Haal van het vuur en zet opzij voor later gebruik.
8
Serveer de rode kool rendang met de zoetzure koolrabi.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.