Deze kokoscurry zet je in slechts 20 minuten op tafel en is een verantwoorde maaltijd vol groenten. Door ananas toe te voegen aan dit gerecht krijg je een lichtzoete twist. Heerlijk met warm naanbrood om lekker in de romige saus te dippen.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Recept romige kokoscurry met aardappel en ananas
Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Bak de naanbroden af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd de sjalotjes en gember fijn en de champignons en wortel in plakjes. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en in dunne plakjes, de aardappels in vieren en de lente-ui in ringen.
3
Verhit de olie in een pan en bak de gember en sjalot aan. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak 2 min. op hoog vuur. Voeg de champignons, bloemkool, currypasta en aardappels bij de groenten. Bak alles kort aan en voeg vervolgens de kokosmelk, water en 80 ml sap van de ananas toe. Laat het geheel 3 min. pruttelen op laag vuur. Roer de uitgelekte linzen en kikkererwten erdoorheen en laat nog 5 min. pruttelen.
4
Draai het vuur uit en roer de ananasblokjes door het gerecht. Serveer de curry met gebakken uitjes, lente-ui en naanbrood.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment