Print opties

Sluiten

Romige pasta ‘Alfredo’ met kip en gedroogd eigeel

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm de grillpan op hoog vuur. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd in dunne plakjes.
2
Zet 2 grote pannen water op, één voor de pasta en één voor de broccoli. Grill de kipfilets in zijn geheel in de grillpan. De kipfilet hoeft niet te garen in deze pan, enkel aanbakken is voldoende.
3
Plaats de kipfilets op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie, rozemarijn en verdeel de plakjes knoflook over de kipfilets.
4
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Houd bij het afgieten een kopje water apart. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 4 tot 6 min. beetgaar.
5
Smelt ondertussen de roomboter in een kleine steelpan. Voeg de kookroom toe en rasp de Parmezaanse kaas in de saus. Meng dit geheel goed door elkaar.
6
Gaar de kip in 12 tot 15 min. in de oven. Verwijder na het bakken de knoflook en snijd de kip vervolgens in dunne plakken.
7
Meng de gekookte pasta en broccoli door de saus. Voeg een beetje van het kookvocht toe.
8
Hak de takjes peterselie. Serveer de plakjes kipfilet op de pasta en strooi er wat peterselie overheen. Maak het gerecht af door het gedroogde eigeel erover te raspen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.