Wie houdt er nou niet van een goede Hollandse pot met een lekker worstje? Wij in ieder geval wel! Vooral van deze makkelijke stamppot zijn wij fan. Van zuurkool en aardappelpuree maken we een romige stamppot en we serveren het gerecht met heerlijke bruin gebakken saucijzenworstjes en een zelfgemaakte appelcompote. Een lekker gerecht voor een echte herfstdag!
Verse zuurkool kun je ongeveer 2-3 weken in de koelkast bewaren. Bewaar het in een goed afgesloten doosje, zodat er geen lucht bij komt. Na opening is het raadzaam om de zuurkool binnen 1 week te consumeren.
Zuurkool die bedorven is of niet meer goed is om te gebruiken, kan verschillende kenmerken vertonen. Als de zuurkool een onaangename geur heeft, verkleurd is, beschimmeld is of er zichtbaar bederf is, dan kun je deze het beste weggooien en niet meer consumeren. In geval van twijfel is het beter om het niet te riskeren en de zuurkool weg te gooien.
Bij zuurkool passen wijnen die goed samengaan met de zure smaak van de zuurkool en het vet van het vlees dat vaak bij zuurkool wordt geserveerd, zoals bijvoorbeeld varkensvlees. Een goede keuze zou een stevige, droge witte wijn zijn, zoals een Riesling, Pinot Gris of Gewurztraminer uit Duitsland of de Elzas. Ook rode wijnen, zoals een lichte Pinot Noir uit bijvoorbeeld de Bourgogne, kunnen goed passen bij zuurkool.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment