In samenwerking met:
VSZ Stamppot Zuurkool Romige Zuurkool Stamppot Met Saucijs En Appelcompote (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Romige zuurkool stamppot met saucijs en appelcompote

Wie houdt er nou niet van een goede Hollandse pot met een lekker worstje? Wij in ieder geval wel! Vooral van deze makkelijke stamppot zijn wij fan. Van zuurkool en aardappelpuree maken we een romige stamppot en we serveren het gerecht met heerlijke bruin gebakken saucijzenworstjes en een zelfgemaakte appelcompote. Een lekker gerecht voor een echte herfstdag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept romige zuurkool stamppot met saucijs en appelcompote

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Breng water aan de kook in een grote pan. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook in 15 à 20 min. gaar.
2
Schil voor de appelcompote de appels. Haal het klokhuis eruit en snijd in blokjes. Voeg de appels, het water, de rozijnen, suiker en het kaneelstokje toe aan een pan en zet op middelhoog vuur. Zet het vuur laag zodra het geheel begint te koken. Laat 15 à 20 min. garen tot een compote,
3
Verhit een pan op laag vuur en verwarm de zuurkool en ¼ van de boter 10 min. Roer regelmatig door.
4
Giet de aardappelen af, leg terug in de pan en stamp met ½ van de boter, de kookroom en Verstegen mix voor stamppot zuurkool. Voeg de zuurkool met vocht toe aan de puree en roer goed door.
5
Pel en snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de overige roomboter in een pan op middelhoog vuur en bak de uienringen tot deze gekarameliseerd zijn. Haal uit de pan en leg apart. Bak in dezelfde koekenpan de saucijzen rondom bruin en gaar.
6
Verdeel de zuurkool over de borden en leg de ui en saucijzen op de zuurkool. Verdeel de jus van de worsten over de zuurkoolstamppot. Serveer met de appelcompote en garneer met salie.

Hoe lang kun je verse zuurkool bewaren?

Verse zuurkool kun je ongeveer 2-3 weken in de koelkast bewaren. Bewaar het in een goed afgesloten doosje, zodat er geen lucht bij komt. Na opening is het raadzaam om de zuurkool binnen 1 week te consumeren.

Wanneer is zuurkool niet meer goed om te gebruiken?

Zuurkool die bedorven is of niet meer goed is om te gebruiken, kan verschillende kenmerken vertonen. Als de zuurkool een onaangename geur heeft, verkleurd is, beschimmeld is of er zichtbaar bederf is, dan kun je deze het beste weggooien en niet meer consumeren. In geval van twijfel is het beter om het niet te riskeren en de zuurkool weg te gooien.

Welke wijn past bij zuurkool?

Bij zuurkool passen wijnen die goed samengaan met de zure smaak van de zuurkool en het vet van het vlees dat vaak bij zuurkool wordt geserveerd, zoals bijvoorbeeld varkensvlees. Een goede keuze zou een stevige, droge witte wijn zijn, zoals een Riesling, Pinot Gris of Gewurztraminer uit Duitsland of de Elzas. Ook rode wijnen, zoals een lichte Pinot Noir uit bijvoorbeeld de Bourgogne, kunnen goed passen bij zuurkool.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via