Romige zuurkool stamppot met saucijs en appelcompote
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Breng water aan de kook in een grote pan. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook in 15 à 20 min. gaar.
2
Schil voor de appelcompote de appels. Haal het klokhuis eruit en snijd in blokjes. Voeg de appels, het water, de rozijnen, suiker en het kaneelstokje toe aan een pan en zet op middelhoog vuur. Zet het vuur laag zodra het geheel begint te koken. Laat 15 à 20 min. garen tot een compote,
3
Verhit een pan op laag vuur en verwarm de zuurkool en ¼ van de boter 10 min. Roer regelmatig door.
4
Giet de aardappelen af, leg terug in de pan en stamp met ½ van de boter, de kookroom en Verstegen mix voor stamppot zuurkool. Voeg de zuurkool met vocht toe aan de puree en roer goed door.
5
Pel en snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de overige roomboter in een pan op middelhoog vuur en bak de uienringen tot deze gekarameliseerd zijn. Haal uit de pan en leg apart. Bak in dezelfde koekenpan de saucijzen rondom bruin en gaar.
6
Verdeel de zuurkool over de borden en leg de ui en saucijzen op de zuurkool. Verdeel de jus van de worsten over de zuurkoolstamppot. Serveer met de appelcompote en garneer met salie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.