Sambalboter
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Sambalboter

Ben jij een samballiefhebber? Dan is deze boter echt iets voor jou! Het voegt iets meer pit toe aan je broodje, tijdens de borrel of gebruik de boter bijvoorbeeld eens op gekookte sperzieboontjes. Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 110 gr.

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept sambalboter

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen en klop vervolgens op in de keukenmachine of in een kom met behulp van een mixer. Wanneer de boter lichter wordt van kleur is deze genoeg opgeklopt.
2
Meng de sambal door de opgeklopte boter, breng op smaak met zeezout.
3
Serveer de sambalboter direct met een stukje brood of maak er een rol van om te bewaren in de vriezer.

Tip: Wil je een rol kruidenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

D
Daniel
Zeker een lekkere aanvulling bij de borrel!

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via